Saimons69 Napisano wczoraj o 16:23 Napisano wczoraj o 16:23 (edytowany) Cześć Mam pytanie obecnie posiadam system 5.1, no myślę czy by nie rozbudować go do 5.1.2. Obecnie posiadam amp Denon x2500h + Pylon Pearl 25 + Pylon Center + Pylon Sat + sub Klipsch R-100SW Pomieszczenie takie jak jak na obrazku, myślałem gdzie by umiejscowić na suficie te głośniki, no i co powiecie na coś takie? W 80% filmy i 20% gry. Wysokość sufitu około 255 cm, nie ma sufitu podwieszanego. No i pytanie jaki głośniki polecacie do takiego zestawu? A może zamiast w atmos, spróbować iść w lepsze 5.1, tylko to będą większe koszta, hmm. Edytowano wczoraj o 16:32 przez Saimons69 Odpisz, cytując
Butler Napisano wczoraj o 16:42 Napisano wczoraj o 16:42 (edytowany) Kwietnia budżetu. Ale możesz kupić np. Magnat ATM 202 lub inne podobne. Edytowano wczoraj o 16:44 przez Butler 1 Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu A jeszcze pytanie jak takie coś zamontować na suficie? Jakieś pomysły jak to najlepiej zrobić? Odpisz, cytując
Butler Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Ja bym polecił kupić mocne magnesy neodymowe i przykręcić je w miejscu stopek. https://allegro.pl/oferta/magnes-neodymowy-z-otworem-pod-wkret-20x3-10-sztuk-mocny-krazek-n42-12106383113 Do sufitu wystarczy przymocować stalowa blachę do której magnesy się doczepią. W razie odsprzedaży zaślepisz otwory tymi gumowymi stopkami. Kojarzę kilka osób które wykonały tak montaż. Wiem że niektórzy wykorzystują krótkie szyny meblowe jak od szuflad. 1 Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 17 godzin temu, Saimons69 napisał: Cześć Mam pytanie obecnie posiadam system 5.1, no myślę czy by nie rozbudować go do 5.1.2. Obecnie posiadam amp Denon x2500h + Pylon Pearl 25 + Pylon Center + Pylon Sat + sub Klipsch R-100SW Pomieszczenie takie jak jak na obrazku, myślałem gdzie by umiejscowić na suficie te głośniki, no i co powiecie na coś takie? W 80% filmy i 20% gry. Wysokość sufitu około 255 cm, nie ma sufitu podwieszanego. No i pytanie jaki głośniki polecacie do takiego zestawu? A może zamiast w atmos, spróbować iść w lepsze 5.1, tylko to będą większe koszta, hmm. Rozumiem, że nie masz sufitu podwieszanego, podciągniętych przewodów itd. Z mojego doświadczenia KEF T101 powiesisz komfortowo i będą płaskie a nie kątowe. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Cześć na pewno warto rozważyć również Cambridge Audio Minx 12. Łatwe do powieszenia, niedrogie, niewielkie i fajnie brzmiące. 1 Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Do Atmosów kabel 2x2,5mm? Czy 1,5mm powinien wystarczyć? Odpisz, cytując
Recommended Posts