Saimons69 Napisano Czwartek o 16:23 Napisano Czwartek o 16:23 (edytowany) Cześć Mam pytanie obecnie posiadam system 5.1, no myślę czy by nie rozbudować go do 5.1.2. Obecnie posiadam amp Denon x2500h + Pylon Pearl 25 + Pylon Center + Pylon Sat + sub Klipsch R-100SW Pomieszczenie takie jak jak na obrazku, myślałem gdzie by umiejscowić na suficie te głośniki, no i co powiecie na coś takie? W 80% filmy i 20% gry. Wysokość sufitu około 255 cm, nie ma sufitu podwieszanego. No i pytanie jaki głośniki polecacie do takiego zestawu? A może zamiast w atmos, spróbować iść w lepsze 5.1, tylko to będą większe koszta, hmm. Edytowano Czwartek o 16:32 przez Saimons69 Odpisz, cytując
Butler Napisano Czwartek o 16:42 Napisano Czwartek o 16:42 (edytowany) Kwietnia budżetu. Ale możesz kupić np. Magnat ATM 202 lub inne podobne. Edytowano Czwartek o 16:44 przez Butler 1 Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Czwartek o 21:00 Autor Napisano Czwartek o 21:00 A jeszcze pytanie jak takie coś zamontować na suficie? Jakieś pomysły jak to najlepiej zrobić? Odpisz, cytując
Butler Napisano Czwartek o 21:36 Napisano Czwartek o 21:36 Ja bym polecił kupić mocne magnesy neodymowe i przykręcić je w miejscu stopek. https://allegro.pl/oferta/magnes-neodymowy-z-otworem-pod-wkret-20x3-10-sztuk-mocny-krazek-n42-12106383113 Do sufitu wystarczy przymocować stalowa blachę do której magnesy się doczepią. W razie odsprzedaży zaślepisz otwory tymi gumowymi stopkami. Kojarzę kilka osób które wykonały tak montaż. Wiem że niektórzy wykorzystują krótkie szyny meblowe jak od szuflad. 1 Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano Piątek o 09:33 Napisano Piątek o 09:33 17 godzin temu, Saimons69 napisał: Cześć Mam pytanie obecnie posiadam system 5.1, no myślę czy by nie rozbudować go do 5.1.2. Obecnie posiadam amp Denon x2500h + Pylon Pearl 25 + Pylon Center + Pylon Sat + sub Klipsch R-100SW Pomieszczenie takie jak jak na obrazku, myślałem gdzie by umiejscowić na suficie te głośniki, no i co powiecie na coś takie? W 80% filmy i 20% gry. Wysokość sufitu około 255 cm, nie ma sufitu podwieszanego. No i pytanie jaki głośniki polecacie do takiego zestawu? A może zamiast w atmos, spróbować iść w lepsze 5.1, tylko to będą większe koszta, hmm. Rozumiem, że nie masz sufitu podwieszanego, podciągniętych przewodów itd. Z mojego doświadczenia KEF T101 powiesisz komfortowo i będą płaskie a nie kątowe. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano Piątek o 10:04 Napisano Piątek o 10:04 Cześć na pewno warto rozważyć również Cambridge Audio Minx 12. Łatwe do powieszenia, niedrogie, niewielkie i fajnie brzmiące. 1 Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Piątek o 14:14 Autor Napisano Piątek o 14:14 Do Atmosów kabel 2x2,5mm? Czy 1,5mm powinien wystarczyć? Odpisz, cytując
rav3k Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Jak poradziłeś sobie z kablem na suficie? Też bym chciał dodać atmosy ale kabel na suficie będzie paskudnie wyglądał, a nie chce mi się kuć bruzdy w ścianie i ciągnąć po suficie... Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 7 godzin temu, rav3k napisał: Jak poradziłeś sobie z kablem na suficie? Też bym chciał dodać atmosy ale kabel na suficie będzie paskudnie wyglądał, a nie chce mi się kuć bruzdy w ścianie i ciągnąć po suficie... ja kupiłem taką taśmę kablową i nakleiłem na sufit. Działa. Odpisz, cytując
lion Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Można korzystać z cienkich przyklejanych taśm https://www.amazon.pl/FROGBRO-glośnikowe-samoprzylepne-niskoprofilowy-glośnikowy/dp/B08FR43VZD lub białych korytek kablowych - to najpopularniejsze opcje. Mi też nie było teraz po drodze z kuciem rowka i malowaniem (zostawiam to na ewentualne 'później'), poszedłem na razie w oplot i takie mocowania: głośniki zamontowałem na krótkich prowadnicach (oryginalne uchwyty jak widać wykręcone): Odpisz, cytując
rav3k Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, lion napisał: Można korzystać z cienkich przyklejanych taśm https://www.amazon.pl/FROGBRO-glośnikowe-samoprzylepne-niskoprofilowy-glośnikowy/dp/B08FR43VZD lub białych korytek kablowych - to najpopularniejsze opcje. Mi też nie było teraz po drodze z kuciem rowka i malowaniem (zostawiam to na ewentualne 'później'), poszedłem na razie w oplot i takie mocowania: głośniki zamontowałem na krótkich prowadnicach (oryginalne uchwyty jak widać wykręcone): Kurde te taśmy ciekawe, jak to działa? Podpinasz pod ampli zwykły kabel i prowadzisz do tej przejściówki a z przejściówki do glosnika ta taśma? Odpisz, cytując
lion Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu tak, niektórzy je odlutowują z przejściówki i przylutowują już swój, docelowy, kabelek Odpisz, cytując
rav3k Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, lion napisał: tak, niektórzy je odlutowują z przejściówki i przylutowują już swój, docelowy, kabelek Kurde, na youtube pokazują zeby do glosnika normalnym kablem podpiąć a nie ta taśma... potrzebowałbym dwa glosniki, czyli cztery kostki, dwie taśmy, dwa kabelki o długości 5 cm i dwa kable o długości ok 3m które moge puścić za cegiełką na ścianie... ma ktoś to zrobione zeby zobaczyć jak to sie prezentuje na suficie? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Bedzie sie prezentowało w zależności od tego jak bardzo sie przyłożysz tj. trzeba to pociągnąć gladzia i pomalować albo pomalować kilka razy. Taśma jest z tworzywa i farba wymaga kilku warstw zeby miedziane sciezki nie prześwitywały. Same adaptery do najładniejszych nie należą i odrobinę taśma przy nich odstaje. To dobre rozwiazanie ale trzeba odpowiednio zaplanować i przyłożyć sie do wykonania. Ja mam puszczone w rogu po scianie i pewnie gdybym robił drugi raz to bym dał je jeszcze odrobinę wyżej aby kabla do głośnika bylo jeszcze mniej. Odpisz, cytując
rav3k Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, PanKlor napisał: Bedzie sie prezentowało w zależności od tego jak bardzo sie przyłożysz tj. trzeba to pociągnąć gladzia i pomalować albo pomalować kilka razy. Taśma jest z tworzywa i farba wymaga kilku warstw zeby miedziane sciezki nie prześwitywały. Same adaptery do najładniejszych nie należą i odrobinę taśma przy nich odstaje. To dobre rozwiazanie ale trzeba odpowiednio zaplanować i przyłożyć sie do wykonania. Ja mam puszczone w rogu po scianie i pewnie gdybym robił drugi raz to bym dał je jeszcze odrobinę wyżej aby kabla do głośnika bylo jeszcze mniej. Może jest jakos glosnik pod którym da sie zmieścić ten adapter... Odpisz, cytując
Recommended Posts