ZIBI STEF Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Proszę o pomoc. Próbuję wykonać kalibrację ARCAM AVR11 przez Dirac Live z dołączonym fabrycznym mikrofonem. Parametry ustawiam tak jak na zdjęciu poniżej, a wszystkie hałasy w tle są wyciszone - mimo to za każdym razem pojawia się ten sam komunikat "Low signal-to-noise level". Zmiany głośności i parametrów nic nie dają. Czy ktoś wie gdzie tkwi problem? Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując
KinoTop Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Tez miałem podobny problem. Finalnie udało mi się zrobić kalibrację ustawiając mikrofon na 100 % i master volume na -45 dB. Plik kalibracyjny mikrofonu masz ze strony Arcama ? I wszystkie inne ustawienia u mnie generują ten sam problem. Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @ZIBI STEF zdecydowanie za mała różnica między sygnałem a poziomem szumów 15,9dB między poziomem szumu (-35,1dB) a najgłośniejszym prawym surround (-19,2dB). Zwiększyć głośność na Master i obniżyć czułość mikrofonu, tak aby szum był ledwo rejestrowany. Tak czy siak musisz uzyskać różnicę powyżej 20dB między szumem a sygnałem. Masz bardzo wysoki poziom szumu tła w pomieszczeniu - masz pomieszczenie umeblowane, jakiś dywan? Możesz skorzystać z tej instrukcji/poradnika (do starszej wersji DL, ale można to sobie dostosować do obecnej) również w podlinkowanym wątku ciekawe materiały. Odpisz, cytując
Recommended Posts