Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 minut temu, Artur Charicki napisał:

czy w RAW ha1 Bluetooth też jest tak dobry?

Słuchałem BT na jednym i drugim wzmacniaczu i nie zauważyłem jakichś uchybień, było bardzo dobrze, ale szczerze mówiąc nie porównywałem ich jeden do jednego, przypuszczam że są takie same. To dla mnie nie jest preferowane połączenie, czasem na przykład gdy jakaś muzyka która mnie interesuje jest tylko na YouTube, to uruchamiam BT, ale jakoś nie analizuję wtedy zalet dźwięku. 🙂 

Napisano
1 godzinę temu, Tweeter2016 napisał:

do 2000 zł? (jest coś sensownego?)

Nie ma. 

57 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Rozsądny głos!

Bardzo rozsądny. Dzisiaj za niewielką kasę można mieć naprawdę satysfakcjonujące granie. 

Dawniej jeszcze bym powybrzydzał i poujadał na Klasę D - dziś już nie. Nie z tym dźwiękiem i nie w tych pieniądzach. To jest nokaut. 

Napisano
5 minut temu, MacP napisał:

ale jakoś nie analizuję wtedy zalet dźwięku

Ja właśnie trochę przeanalizowałem z Tidala po Bluetooth i po WiFi. Serio musiałem się bardzo skupić i to przy słuchaniu znajomych numerów dopiero wyszła przewaga po WiFi. Do tej pory każdy Bluetooth to była porażka a tu taka mila niespodzianka. Zapewne jak się pojawi gdzieś ao200 z drugich rąk czy w dobrej promocji to kupię do testów połączenia po xlr 🙃

Napisano
1 godzinę temu, Artur Charicki napisał:

Ja właśnie trochę przeanalizowałem z Tidala po Bluetooth i po WiFi. Serio musiałem się bardzo skupić i to przy słuchaniu znajomych numerów dopiero wyszła przewaga po WiFi. Do tej pory każdy Bluetooth to była porażka a tu taka mila niespodzianka. Zapewne jak się pojawi gdzieś ao200 z drugich rąk czy w dobrej promocji to kupię do testów połączenia po xlr 🙃

A ile to dobra promocja? Na HiFiGo masz za 912,04zł już z clem i wysyłką.

https://hifigo.com/products/smsl-ao200-mk2

Napisano

Na forum ASR jeden gość twierdzi, że te wszystkie wzmacniacze na układach Infineon mają problem z dużą zależnością od obciążenia (a więc wszystko zależy od kolumn) i w zamian poleca urządzenia na układach Texas Instruments TPA325x (np. Topping PA5 lub 3E Audio A5 lub 3E Audio A7) z odpowiednim DAC albo Sabaja A30A.

Napisano

Mam pytanie do testujących te chińskie sprzęty typu smsl, topping itp. Czy jest z tych firm coś co gra ciepło, z niemęczącą gładką górą? Coś co mogłoby śmiało zastąpić powiedzmy vincenta 237, rege Elex mk4, moona 250? Chodzi mi o sam wzmacniacz zintegrowany, ewentualnie przedwzmacniacz z daciem i koncówka mocy osobno, najlepiej z xlr. 

Napisano
6 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

wzmacniacze na układach Infineon mają problem z dużą zależnością od obciążenia

Miałem kiedyś Smsl a300 i wtedy przerobiłem z nim 4 czy 5 par kolumn. Ma bx5 i bx6, ultima40, quadral rhodium 500 i chyba tonsil maestro II 180. Na żadnych z nich nie odkręciłem go do połowy skali bo już było za głośno więc zapas mocy był zawsze. Teraz ao300 mam z pylon emerald 25 i do połowy skali nie dochodzę. Nie wiem jak nisko te wszystkie kolumny spadały z impedancja ale Smsl napędzał je jak chciał. Była pełna kontrola i żadnych przesterow. Sabaj a30a mega wzmacniacz ale gra wybitnie tylko przez USB. Nie wiem dlaczego ale tak jest. Miałem go i wiem że jeszcze go kupie bo to był najlepszy wzmacniacz jaki miałem.

6 godzin temu, JacekWoy napisał:

Czy jest z tych firm coś co gra ciepło, z niemęczącą gładką górą?

Jest Nuprime Ida. Klasa d która podobno gra ciepło ale nie testowałem. 

@Tomasz Kluczynski Widziałem go ale teraz jakoś nie mam czasu na eksperymenty i mi się nie śpieszy. Poza tym lubię kupić z drugiej ręki coś co mam zamiar tylko sprawdzić i ewentualnie odsprzedać. 

Napisano

Tylko powtórzyłem co piszą na ASR.

To ten A30A w zasadzie najlepiej podłączyć pod PC. Chyba nie ma streamerów z wyjściem USB? Czy są jakieś?

Jeśli chodzi o zapytanie @JacekWoy - to przypomniało mi się, że SMSL VMV A1 może zagrać tak jak chcess, ale raczej wymaga efektywnych kolumn / ma małą moc (klasa A).

@Artur Charicki a miałeś okazję porównać SABAJ A30A z WiiM Amp (Pro) lub Wiim Ultra Amp??