PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Butler zrobił kolumny/glosniki in-wall. Nie wiem w jaki sposób z jego wypowiedzi wywnioskowałeś cokolwiek nt. bass refleksu... Kolumna jaka by nie była nie powinna stać pod samą ścianą i tyle. Edytowano 2 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując
Butler Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 27 minut temu, Rafal Wdo napisał: Ale chyba coś na rzeczy jest jak kolumny mają bass refleks z tyłu to muszą być troszkę odstawione . A te co z przodu to nie koniecznie . Mit, bzdura, bajka. U syna mam tak jak niżej. Zaznaczam, to nie jest wzór do naśladowania bo spore odstępstwa są od referencyjnych kątów i odległości, ale gra całkiem ok, Dirac daje radę. Edytowano 2 godziny temu przez Butler Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Bardzo ładnie . Rozumiem że Onkyo? Odpisz, cytując
Butler Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ta sama stajnia. Pioneer VSX-LX305 Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Mam na myśli taki jak Tomek zaproponował Onkyo7100 Odpisz, cytując
Butler Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Okkyo 7100 to niemal to samo, różnice są w ustawieniach crossovera. Dla jednych to istotne, dla innych w ogóle. Ten sam producent, ta sama hala montażowa. Edytowano 2 godziny temu przez Butler Odpisz, cytując
Butler Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu https://www.zkelectronics.com/compare/onkyo-tx-nr7100/europe/pioneer-vsx-lx305/europe Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Za Onkyo ten certyfikat przemawia txt Edytowano 1 godzinę temu przez Rafal Wdo Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Certyfikat który nie sprawia różnicy. No ale jako klienci łykamy marketing więc masz argument. Ja Ci pisze ze różnice między tymi modelami (pomijając kosmetyczne zmiany ilości wejść/wyjść) to ustawienia crossover, nic ponadto i żadne czary mary hokus pokus. Ta sama półka i podzespoły. Edytowano 1 godzinę temu przez Butler Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Ok. A co cię skłoniło do pineer? Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu To pokój syna a nie główny zestaw w domu, nie miałem wygórowanych oczekiwań, pierwotnie miał być jakiś entry model. Miałem okazję do kupna niewiele używanego za 2000zł, to nie przegapiłem okazji. Nawet trochę overkill w tym pokoiku, jest fajnie. Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Rozumiem. Mam jeszcze jedno pytanie a jak to gra w stereo 2.0 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Pioneer i Onkyo to jedno konsorcjum, jak @Butler pisze różnice kosmetyczne jak odcięcie w Pioneer dla wszystkich głośników takie samo w Onkyo każdy osobno. Co do certyfikatu THX możesz sobie poczytać o tym w sieci, na dzień dzisiejszy chyba tylko Onkyo utrzymuje tę licencję dla swoich produktów. Generalnie światowe kino też chyba tego nie wspiera. Ponadto żeby wszystko było zgodnie ze sztuką głośniki też powinny spełniać tę normę a to już kosztuje. Onkyo ma tryby odsłuchu w THX ale pomija wtedy Dirac, u siebie zauważyłem że w tym trybie są wyraźniejsze dialogi przy konwersji z PCM 2.0 do wielokanałowego odtwarzania, korzystam z tego przy oglądaniu TV gdzie większość programów jest w PCM 2.0 a Onkyo poza trybem Direct odtwarza taki sygnał w emulowanym Dolby Surround. W takim przypadku tryb THX wypada lepiej. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, tomek72 napisał: zauważyłem że w tym trybie są wyraźniejsze dialogi przy konwersji z PCM 2.0 do wielokanałowego odtwarzania, korzystam z tego przy oglądaniu TV gdzie większość programów jest w PCM 2.0 a Onkyo poza trybem Direct odtwarza taki sygnał w emulowanym Dolby Surround. W takim przypadku tryb THX wypada lepiej. Ale trzeba mieć glosnik centralny Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Nie oczekuj że będę kwieciście opisywał wrażenia. Udało się w pokoju po remoncie osiągnąć dość niski pogłos co już wiele dało. Na przedniej ścianie są 8" inwall Magnat, jak za śmieszne pieniądze które kosztowały grają wystarczająco. Brakuje trochę stereofonii, są za wąsko w stosunku do odległości, no ale syn nie wybrzydza. Sub zabudowany to Tannoy Mercury mSUB10, zbudowałem do niego nową obudowę o tej samej pojemności ale płytszą by zmieściła się w ścianie, wzmacniacz jest za amplitunerem. Nie jest demonem mocy i zejścia, ale jest szybki i uzupełnia inwalle w muzyce całkiem dobrze. No ale już zeszliśmy co u mnie, to nie meritum tematu. Jak byś miał chęć robić remont to z czystym sumieniem mógłbym Ci polecić inwall, wystarczy do nich dobry sub i nie będziesz tęskił na podłogówkami. Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 31 minut temu Autor Napisano 31 minut temu (edytowany) A że inwall to rodzaj do zabudowy. A kolumna marki magnat? Cofam to już wiem Edytowano 26 minut temu przez Rafal Wdo Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 4 minuty temu Autor Napisano 4 minuty temu Czyli masz na myśli takie coś to tylko przykłady na pewno w kinie 5.1 to zda egzamin w muzyce kto wie jak by było coś markowego . Odpisz, cytując
Recommended Posts