Arek Wlodarski Napisano wczoraj o 08:17 Napisano wczoraj o 08:17 Hej Czy testował ktos lub ma zestaw Yamaha rx-v4a + sub Yamaha NS-SW100 ? kupiłem nowy i sub zupełnie mi nie gra Nie mam pojęcia co robie źle odnośnie podłączenia, bo w przypadku tego sprzetu jest to banalnie proste i nie ma mozliwosci pomyłki. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć, Pytanie czy subwoofer wydawał z siebie dźwięk przy kalibracji i czy ja robiłeś? Najłatwiejszym sposobem, żeby sprawdzić, czy subwoofer jest sprawny (najłatwiejszy, bez ustawień itd) to po prostu odpiąć przewód od amplitunera i przy włączonym subwooferze zewrzeć palcem, czyli dotknąć końcówki cinch, która była wpięta do amplitunera. Jeżeli subwoofer zacznie buczeć, to oznacza, że jest sprawny. Tylko najlepiej nie robić tego na najwyższym poziomie głośności sub-a (najlepiej tak jak do kalibracji, czyli głośność na połowę i częstotliwość odcięcia na maksimum). Jeżeli subwoofer się "odezwie" to musi być problem z ustawieniami w amplitunerze, ewentualnie za cicho i za nisko jest odcięty sub (istnieje jeszcze cień szansy, że przewód jest uszkodzony i można jeszcze spróbować na innym). Jeżeli nic się nie stanie przy takim teście to subwoofer na serwis. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 23 minuty temu Napisano 23 minuty temu Dokładnie, kalibracja przede wszystkim - ona automatycznie właczy subwoofer, jeśli to kwestia ustawień. Dodatkowo, aby subwoofer wspierał kolumny przednie w trybie stereo, należy włączyć funkcję extra bass, jeśli dobrze pamiętam. Odpisz, cytując
Recommended Posts