Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam serdecznie 😎

Ponad rok temu kupiłem kolumny Wilson Exclusive Line EL-10 w bardzo atrakcyjnej cenie i dopiero teraz wyjmuję je z kartonu i szukam odpowiedniego "napędu". Do końca nie wiem czy to był dobry kolumn, ale teraz już tego nie zmienię.

Chciałbym dobrać amplituner lub wzmacniacz z wejściem HDMI ARC/eARC (do podłączenia telewizora) i gabarytem nieprzekraczającym 35 cm głębokości. Brzmieniowo zależy mi na dobrej kontroli basu, czystej średnicy i górze bez nadmiernej ostrości – muzyka to głównie rock, pop, trochę elektroniki i filmowe ścieżki dźwiękowe.

Aktualnie rozważam:

Integra DTM-7.4

WiiM AMP ULTRA

Jak Waszym zdaniem te urządzenia zgrają się z Wilsonami? Czy któryś z nich lepiej poradzi sobie z ich napędzeniem Wilsonów czy może warto rozejrzeć się za czymś innym w podobnym budżecie i wymiarach?

Pozdrawiam

Edytowano przez stoper86
Skleroza
Napisano
16 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Dzwiękowo to powinno zagrać lepiej od tych , które wymieniłeś.

Ciekawe propozycje 🙂

Przyznam, że cena tego SMSL-a faktycznie wygląda zachęcająco, ale nie jestem jeszcze do końca przekonany. Kojarzę tę markę głównie z reklam i trochę się zastanawiam, jak to faktycznie zagra w praktyce.

Co do streamera, to raczej nie będę nic kombinował – mam w szufladzie WIIM Pro+ i na moje potrzeby spokojnie wystarczy.

Napisano

Integra to ciekawe urządzenie. Jet szansa że kupisz to samo w niższej cenie pod szyldem Onkyo. 

SMSL to też fajne urządzenie.

Te kolumyn dobrze też grają z Cambridge AXR 100 dodając im energi albo Marantz PM 7000n ale nie wiem czy jeszcze do dostania. Nawet srebrny. 

Napisano

Na rynku pojawiła się zupełna "świeżynka" w postaci Musical Fidelity B1xi. Kultowy już Musical Fidelity M2si doczekał się brata wyposażonego w wejścia cyfrowe więc warto pochylić się nad tym. Będzie to, moim zdaniem, najbardziej "hifi" rozwiązanie. Jeśli nie to Wiim Amp Ultra, zdecydowanie.