Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie,

Obecnie posiadam kolumny Dali mentor 1 i bardzo Je lubię Ale szukam coś większego z trochę większym basem, ale też z taka piękne i bezpośrednią sceną dźwiękową.

Kolumny będą napędzane Hegle h90 

Budżet Maks 5,5 tys. 

Pokój 18 M2 . 

Napisano
6 godzin temu, Q21 napisał:

Cześć :) Sprawdziłbym na start trzy różne opcje. Pierwsze to Dali Opticon 2 MK2. Fajne, otwarte granie, z większym basem. Dużo cieplejsze granie, ale też bardzo duża scena będzie w Buchardtach P300, które mamy w outlecie w bdb cenie, ale białe ;) Na pewno posłuchałbym też KEF Q Concerto Meta. Również cieplejsze brzmienie, nasycone, ale szeroko grają :)

A posiadacie państwo może Kolumny atc scm 7 ? Bo też się nad nimi zastanawiałem. Ogólnie basu mi nie braknie bo mam rel T5x 

Napisano
20 godzin temu, Michał Piekaj napisał:

A posiadacie państwo może Kolumny atc scm 7 ? Bo też się nad nimi zastanawiałem. Ogólnie basu mi nie braknie bo mam rel T5x 

Sorry, ale nie trybię;)

Masz suba REL T5X i bardzo fajne monitory Dali Mentor 1 i szukasz monitorów z większym basem? To chyba powinien od razu załatwić REL.

Może pobaw się ustawieniem (fizycznym) kolumn i suba i ustawieniami samego suba (częstotliwość odcięcia, faza, volume, etc.). 

Z ATC SCM7 to raczej nie będzie większego basu;)