Kochanek2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Witam, Pokój 15 metrów. Potrzebuję do tego małe głośniki na mebel (nie mam jak inaczej tego postawić). Słuchane ze stremera Wiim. Co polecacie? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć Napisz jeszcze jaki budżet chciałbyś na to przeznaczyć. Choć moim zdaniem, z pośród nowych głośników górna granica do tego Rotela to 2-2.5 tysiąca za parę. Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 49 minut temu, Kochanek2 napisał: Potrzebuję do tego małe głośniki na mebel (nie mam jak inaczej tego postawić). W takim razie szukałbym używanych Elaców Carina BS243.4. Zgrabna, nieduża, niegłęboka konstrukcja, bass refleks nie dmucha bezpośrednio do tyłu, a używki można dorwać za ok. 2000-2500 zł. W razie czego potrafią konkretnie przyłożyć, fakt, mają trochę podkręcony bas, ale spokojnie, to nie jest prymitywny dźwięk, jak z przenośnych głośników na imprezę na plaży;) Elac od lat trzyma formę we wszystkich zakresach cenowych i wszystko się "zgadza" i w tych Carinach. Przy ustawieniu na szafce i reszcie Twojego systemu (z całym szacunkiem, bo to dobre klocki w swojej klasie) nie szalałbym z budżetem i Carina wydaje mi się optymalnym wyborem do 15m2. Jeszcze pytanie, czego najczęściej słuchasz i czego oczekujesz od dźwięku? Ma być bardziej przejrzyście, ze szczegółami i wyraźną górą? Czy może bardziej romantycznie, ze spokojniejszą górą i lekko zaokrąglonym basem? Bo Carina BS243.4 to zdecydowanie ta druga opcja. Ale wysokie tony za sprawą głośnika wstęgowego są bardzo wyraźne i jednocześnie niezwykle przyjemne w odbiorze, rzecz rzadko spotykana w ogromie innych kolumn. Pozdrawiam, Tomek. Edytowano 2 godziny temu przez tomasz1w Odpisz, cytując
Recommended Posts