Zuriel48 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Witam. Cały czas rozbudowuje swoje kino domowe i przyszła pora na założenie kolumn ATMOS montowanych do ściany pod sufit, aby dźwięk padał od "górnego frontu" Pod koniec przyszłego miesiąca chciałbym wymienić ampli na Onkyo RZ50(rozważałem również Arcam AVR 5) , więc proszę zainteresowane sklepy o wycenę i promkę Mój zestaw obecnie to Klipsch 2xrp 6000f II ,centralka 504C II, surround jamo 2xS622 ,surround back 2xS626, sub jamo 210 Taki trochę frankenstein 7.1 ,ale gra to całkiem nieźle wraz z Onkyo tx-nr 609 Myślę o ATMOS 7.1.2 i tutaj zachodzi pytanie, czy mogę podłączyć pod przyszły ampli onkyo rz50 takie oto kolumny Klipsch R-51M, czy to będzie wystarczające, a może coś innego pod ten zestaw? Nie chcę wydawać dużo ,ponieważ czeka mnie ,jak wspomniałem wymiana ampli ..... A tutaj taki uchwyt na ścianę. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu To nie jest poprawne ustawienie kolumn przy Atmosie z 2 głośnikami. Powinny byc praktycznie nad Twoja glowa (lekko przed Tobą). 1 Odpisz, cytując
Zuriel48 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) Wiem, ale widziałem na yt, że takie zastosowanie również jest preferowane jako jedna z opcji, a ja nie mam możliwości umieszczenia atmosów w sufit i tylko wchodzi w grę montaż na ścianę pod sufitem od frontów. Zachodzi pytanie, czy mogę zastosować takie kolumny R-51M i jak będą spełniały swoją rolę? Edytowano 2 godziny temu przez Zuriel48 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Taka konfiguracja jest możliwa, tyle że będą to głośniki Front High (frontowe wysokie), prawidłowo dla Atmos głośniki powinny być nad słuchaczem w zależności od ilości najczęściej stosuje się 2, 4 lub 6 (Top Front, Top Middle, Top Rear), w przypadku 2 stosuje się rozwiązanie Top Middle z lekkim przesunięciem do przodu względem słuchacza. W Twoim przypadku Atmos będzie dekodowany, natomiast nie wiem jak dekoder będzie radził sobie z rozmieszczeniem obiektów dźwiękowych w przestrzeni w takim układzie. Bedzie bardziej "efekciarsko", ale nie zgodnie z Atmos/DTS-X 13 minut temu, Zuriel48 napisał: a ja niestety nie mam możliwości umieszczenia atmosów na sufit i tylko wchodzi w grę montaż na ścianę pod sufitem od frontów..... co jest przeszkodą w możliwości montażu? Odpisz, cytując
Recommended Posts