hubearth Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć, Witam po przerwie. Dzięki Waszej pomocy sprzed 4 lat cieszę się w domu kinem domowym spełniającym moje oczekiwania - do teraz... 😕 Dopadł mnie pierwszy problem - subwoofer Dynavoice Challenger Sub 12. Mianowicie od jakiegoś czasu zauważyłem, że subwoofer słabo gra. Dzisiaj to potwierdziłem puszczając głośniej kilka znanych mi utworów. Subwoofer działa jakby na 3% mocy, membrana chodzi, ale bas nie wypełnia pomieszczenia jak to było wcześniej, generalnie bas słychać tylko jak przyłożę ucho do suba. W ustawieniach nic nie było zmieniane. Nie wiem nawet od czego zacząć? Wymienić kabel? Poklikać coś w menu amplitunera (Denon AVR-X1000)? Zanieść suba do serwisu? Pomożecie? 🤔 Za wszelkie podpowiedzi serdecznie dziękuję! Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A reaguje na zmianę poziomu głośności na subie? Jak nie to do serwisu. Odpisz, cytując
hubearth Napisano 39 minut temu Autor Napisano 39 minut temu Jest reakcja na pokrętło Volume. Z przystawioną głową do głośnika. Coś w ogóle zaczyna być słyszalne od ustawienia na około 40%, poniżej żadnego basu. Jednak podkręcając dalej słychać bas wyraźniej. Po przekręceniu pokrętła na maxa jest basu więcej, ale nadal jest to jakieś 3% tego co on dawał normalnie (a normalnie ściany drżały)... 😕 Odpisz, cytując
Recommended Posts