Nektores Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 5 godzin temu, lalka napisał: Chyba żartujesz. Te grajbelki , to nie moja bajka , ale życzę powodzenia , szczególnie przy słuchaniu na nich muzyki . Co proponujesz? Odpisz, cytując
Nektores Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, il Dottore napisał: A ja poważnie myślę o JBL Bar 1200, bo ma odpinane bezprzewodowe surroundy, które ładują się po podpięciu do belki. Proste i eleganckie. Jedyne co mnie powstrzymuje od zakupu, to fakt, że mam zarąbistego suba, który w kinie robi taką robotę, że szkoda mi go zamieniać na biedasub od soundbara. A soundbary nie tolerują subów nie należących do zestawu, zresztą sub JBL jest też wireless. Jeśli nie znajdę prawdziwie bezprzewodowych tyłów, to wówczas trudno - kupię JBL a sub zostanie tylko do muzyki i zagracę pokój dwoma subami. Chciałem tego uniknąć, ale w sumie to wygodniejsze niż ciągłe przepinanie kabli. A na jakości w stereło zależy mi bardziej, niż na efektach w KD. Co Twoim zdaniem przemawia za JBL Bar 1200? Czy chodzi o ten o 10-calowy sub? Czy JBL Bar 1200 w zestawieniu z Samsungiem HW-Q990f wypada lepiej? Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 33 minuty temu, Nektores napisał: Co Twoim zdaniem przemawia za JBL Bar 1200? Wyłącznie totalnie bezprzewodowe tyły. Tego potrzebuję, tego szukam. Poza tym nie sądzę by JBL Bar 1200 wyróżniał się czymkolwiek na tle innych soundbarów. Choć opinie ma generalnie OK, z tego, co czytałem. Odpisz, cytując
Nektores Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, il Dottore napisał: Wyłącznie totalnie bezprzewodowe tyły. Tego potrzebuję, tego szukam. Poza tym nie sądzę by JBL Bar 1200 wyróżniał się czymkolwiek na tle innych soundbarów. Choć opinie ma generalnie OK, z tego, co czytałem. Rozumiem, że głośniki surround można swobodnie odpiąć i ustawić gdzie się chce bez podłączania ich do zasilania? Czyli wszystkie soundbary w tym przedziale cenowym oferują taką samą lub podobną jakość głośników? A co myślicie o tym produkcie? CINEBAR LUX Surround Ambition "5.1-Set" Teufel Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 23 minuty temu Napisano 23 minuty temu 4 godziny temu, il Dottore napisał: A ja poważnie myślę o JBL Bar 1200, bo ma odpinane bezprzewodowe surroundy, które ładują się po podpięciu do belki. Proste i eleganckie. Jedyne co mnie powstrzymuje od zakupu, to fakt, że mam zarąbistego suba, który w kinie robi taką robotę, że szkoda mi go zamieniać na biedasub od soundbara. A soundbary nie tolerują subów nie należących do zestawu, zresztą sub JBL jest też wireless. Jeśli nie znajdę prawdziwie bezprzewodowych tyłów, to wówczas trudno - kupię JBL a sub zostanie tylko do muzyki i zagracę pokój dwoma subami. Chciałem tego uniknąć, ale w sumie to wygodniejsze niż ciągłe przepinanie kabli. A na jakości w stereło zależy mi bardziej, niż na efektach w KD. Te odpinane surroundy może i są wygodne ale podobno szybko padają w nich baterie. Wypowiadali się o tym ludzie, że irytującę było to gdy w połowie filmu nagle głośniczki się wyłączały. Same baterie ponoć można wymienić bo są dostępne na AliE. Sam brałem pod uwagę JBL Bar 1300 ale właśnie z tego powodu odpuściłem. Szkoda bo wypuścili nowy mocny model z mocnym Subem z podwójnymi przetwornikiem. https://mm.jbl.com/soundbars/BAR-1300MK2.html Podobnie było z Pchilips Fidelio B95 i B97 9 godzin temu, il Dottore napisał: Do muzyki jest inny sprzęt i inna zakładka. A czy muzykę będzie słychać z soundbara? Będzie. A czy lepiej, niż z TV? Na pewno. Widzę tu na forum mocną polewkę z ludzi, którzy mają soundbary. A ja mam polewkę z tych, którzy mają ten mocny sprzęt do stereo a słuchają muzyki ze spotify lub YT😁 2 godziny temu, Nektores napisał: A co myślicie o tym produkcie? CINEBAR LUX Surround Ambition "5.1-Set" Teufel Ciekawie wygląda. Soundbar wygląda na mocny bo ma 12 przetworników. Tylko nie wiem jak rozumieć te dwa skierowane w górę typu upward-firing. Teoretycznie takie słuzą do Atmos. A w specyfikacji brak certyfikatu Dolby Atmos. Wspomnieli tylko o dźwięku 3D. A jeśli się okaże, że system nie będzie dekodował Dolby Atmos to będzię to mało użyteczne. Nie ryzykowałbym. Odpisz, cytując
Recommended Posts