Gumowe Ucho Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Pewnie już było. Słyszałem, ze gdy pomieszczenie jest symetryczne, zaadaptowane akustycznie to Dirac niewiele wnosi/jest zbliżony do Audyssey. Prawda to? Bo przy zmianie lokum starać się będę o pokój gościnny/salkę 7.1.4 a la @Butler. Nie będę na pewno dopłacać do licencji Dirac, choć chętnie skorzystam ze sprzętu który ma go na pokładzie. Z drugiej strony - dobrze wspominam Audyssey z Denona z fajną liczba opcji do regularnej łatwej zmiany. Nie liczenie krzywych ale też nie opcję „on/off” jak w Sony i innych markach. Dirac testowałem w obecnym salonie i zrobił super wrażenie ale wiele w nim kompromisów które były do ogarnięcia. Pozostanie przy Audyssey otwiera mi piekny ryneczek OLX starszych Denonów 6500, 4700 itp a najtańszy seryjny Dirac do 7.1.4 to pewnie nowe LX505/RZ50. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 13 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: Pewnie już było. Słyszałem, ze gdy pomieszczenie jest symetryczne, zaadaptowane akustycznie to Dirac niewiele wnosi/jest zbliżony do Audyssey. Prawda to? Wnosi mniej, ale dalej wnosi Wszystko zależy od stopnia zaadaptowania akustycznego i tego, jaki efekt ostatecznie chcesz uzyskać. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Oraz od tego co to za system. 7.1.4 jak ma się dedykowane pomieszczenie brzmi skromnie. Aż się prosi o więcej subów + ich porządną integrację. Odpisz, cytując
Recommended Posts