Gumowe Ucho Napisano wczoraj o 19:22 Napisano wczoraj o 19:22 Pewnie już było. Słyszałem, ze gdy pomieszczenie jest symetryczne, zaadaptowane akustycznie to Dirac niewiele wnosi/jest zbliżony do Audyssey. Prawda to? Bo przy zmianie lokum starać się będę o pokój gościnny/salkę 7.1.4 a la @Butler. Nie będę na pewno dopłacać do licencji Dirac, choć chętnie skorzystam ze sprzętu który ma go na pokładzie. Z drugiej strony - dobrze wspominam Audyssey z Denona z fajną liczba opcji do regularnej łatwej zmiany. Nie liczenie krzywych ale też nie opcję „on/off” jak w Sony i innych markach. Dirac testowałem w obecnym salonie i zrobił super wrażenie ale wiele w nim kompromisów które były do ogarnięcia. Pozostanie przy Audyssey otwiera mi piekny ryneczek OLX starszych Denonów 6500, 4700 itp a najtańszy seryjny Dirac do 7.1.4 to pewnie nowe LX505/RZ50. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 13 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: Pewnie już było. Słyszałem, ze gdy pomieszczenie jest symetryczne, zaadaptowane akustycznie to Dirac niewiele wnosi/jest zbliżony do Audyssey. Prawda to? Wnosi mniej, ale dalej wnosi Wszystko zależy od stopnia zaadaptowania akustycznego i tego, jaki efekt ostatecznie chcesz uzyskać. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Oraz od tego co to za system. 7.1.4 jak ma się dedykowane pomieszczenie brzmi skromnie. Aż się prosi o więcej subów + ich porządną integrację. Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 3 godziny temu, PanKlor napisał: Oraz od tego co to za system. 7.1.4 jak ma się dedykowane pomieszczenie brzmi skromnie. Aż się prosi o więcej subów + ich porządną integrację. Byłoby 15m2 (jeżeli uda się kupić). Mam SVS SB-2000 więc jest moc. Drugi sub byłby trochę na wyrost. Jak szaleć to szaleć, może 7.2.6 coś wniesie? podobno Dirac lepiej radzi sobie z dwoma subwooferami? Ostatnio mignął mi na OLX Denonik 6500. Idealnie pod 7.x.4, generalnie bardzo lubiłem starego dziadka 2213 i jego obsługę opcji Audyssey. 6 godzin temu, Q21 napisał: Wnosi mniej, ale dalej wnosi Wszystko zależy od stopnia zaadaptowania akustycznego i tego, jaki efekt ostatecznie chcesz uzyskać. Hmm. Efekt żeby wyciągnąć najwięcej atmosa zapewne. Napędzenie Pearl 25 na froncie bez zmartwień o 4 ohmy + Pearl Sat lub monitor jako surround/surr back. Najlepiej jakby mój obecny SVS dał radę sam jeden. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, Gumowe Ucho napisał: Mam SVS SB-2000 więc jest moc. Drugi sub byłby trochę na wyrost. Jak szaleć to szaleć, może 7.2.6 coś wniesie? Bardziej mi chodziło o jednego suba i problemy jakie sie z tym wiążą. Odpisz, cytując
Recommended Posts