Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, jestem nowy na forum i od dłuższego czasu przymierzam się do kupna elac debut 3.0 B 6.3 lub pylon audio monitor i prawdopodobnie do tego będzie yamaha rn 600a lub wiim amp pro/ultra. Nie potrafię się zdecydować i potrzebuję pomocy  Pokój to ok 3mx5m. Na jednej stronie kanapa i fotele na drugiej tv i kolumny. Typowy salon/chill room. 
zależy mi na odtwarzaniu apple music i podłączeniu do TV. mam też sporą kolekcję płyt CD. Ale to nie jest warunek. Słucham dużo elektroniki i rocka. 
Zależy mi na muzykalności i dobrym zejściu basu ale oczywiście ze szczegółowością itp. Od zawszę jestem użytkownikiem słuchawek i odtwarzaczy, to będzie pierwszy taki sprzęt w moim życiu. Budżet to max 4500/4600 Ale czym taniej tym lepiej wiadomo. Proszę Was o pomoc!  Z góry dzięki za odp!

Napisano

Cześć 

Zarówno Pylony jak i Elaci nie są  drogie, wypożycz sobie za kaucją jedne i drugie wraz z elektroniką,która najbardziej pasuje Ci funkcjonalnością. Kilka dni odsłuchów w domu i będziesz wiedział ,co wybrać,lub czy szukać dalej 

Napisano

@Matthias94 jak byś jeszcze podrzucił zdjęcie,albo jakiś schemat miejsca ,gdzie to ma stać.  Słuchając pewnie zyskasz na poczuciu przestrzeni przy dobrym ustawieniu monitorów w ,ale co zabierze i/ lub doda w dźwięku akustyka pokoju to tego nikt tu nie wie.  Tylko odsłuch Ci da odpowiedź,co zyskasz,co stracisz w porównaniu ze sluchawkami

Napisano

Cześć. Bardzo dobrym rozwiązaniem dla Ciebie będzie wzmacniacz zintegrowany i streamer EverSolo Play (CD edition).

On rozwiąże problem który ma Wiim Amp Ultra-brak kompatybilności z AirPlay do tego Pylon Audio Opal Monitor i.... szafa gra ;) 

Budżet minimalnie przekroczysz ale zapewniam, jest warto.  Zapraszamy do naszych salonów w Katowicach i w Warszawie.