Skocz do zawartości

Nowy DAC/AMP od Fiio K13 R2R - pierwsze testy, porównania, opinie

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
30 minut temu, kaczadupa napisał:

Zgłaszam zastrzeżenia do tego wihajstra :) po prawej stronie. To bym zmienił (Panie Chińczyku jak już nie ruszyła produkcja Warmera mk2 to proszę to zmienić :) ). Mam identyczne pokrętło w piecyku gazowym Termet. Reszta jest fajna. A najfajniejsze, że nie kosztuje audiofilsko i można kupić nowy za 1200zł. 
Dobra, wygląd 4/5 ale mów jak brzmienie. 

Mi się pokrętło bardzo podoba. Jest z odlewanego aluminium i mega satysfakcjonujaco chodzi. Moje JEDYNA uwaga jest taka, że chciałbym aby szyba z przodu była ze szkła a nie plastiku. W k13 górne okienko jest szklane. Tu też mogłoby być. Wtedy byłoby to 10/10 pod kątem wykonania.

Edytowano przez mateolo2
Napisano
8 minut temu, mateolo2 napisał:

Moje JEDYNA uwaga jest taka, że chciałbym aby szyba z przodu była ze szkła a nie plastiku.

Aż ruszyłem tyłek żeby posprawdzać swój sprzęt pod tym kątem, bo nigdy się nie zastanawiałem, czy mam szybki ze szkła czy z plastiku. 

Co mi wyszło: ampli Marantza - plastik, Aurender - szkło, Audio-gd - szkło, i największe zdziwienie: Singxer - szkło. 

Napisano
Przed chwilą, Maciej H napisał:

1265 zł 

Nie zastanawiaj się, sluchałem dzisiaj Gustavssena po Spotify a teraz gram Astounding Eyes of Rita Brahema po coaxie z CD, płyte znam na pamięć, jest bardzo dobrze , nie będziesz żałował. BTW za b.podobną cenę kupiłem,

Napisano

Wiecie, jedyny jest problem taki, że moje pierwsze opinie mogą być nie adekwatne, ponieważ powszechnie mówi się, że warmer gra inaczej (lepiej) po wygrzaniu się lamp. Więc boję się, że napiszę coś co okaże się za miesiąc nieaktualne :) Ale na pewno pierwsze wrażenia w paru słowach opisze