Skocz do zawartości

Nowy DAC/AMP od Fiio K13 R2R - pierwsze testy, porównania, opinie

Recommended Posts

Napisano
47 minut temu, kaczadupa napisał:

Ja mam już docelowy przetwornik

Czy to ostateczna i świadoma decyzja ?

Wiem jak ważne są dla Ciebie wokale, R-1 NOS odtwarza je inaczej, mnie się bardziej podobają.

Opowieści o r2r to nie bajki, mamy szczęście i prawo do odstąpienia 14 dni, zostają tylko chęci.

Miałeś u siebie dac r2r ?

Napisano
41 minut temu, Artur Charicki napisał:

No dobra każdy posiadacz Warmera pisze jak on zmienia odbiór muzyki w stosunku do DS ale czy między nim a tytułowym K13 R2R jest przepaść?? Czy K13 brakuje tego co ma Warmer?

Przeczytaj wstecz mój wpis na ten temat ze 6 stron wstecz

Napisano
2 minuty temu, cymes napisał:

Tej nie znam.

Zarówno w stereo jak ( dużo więcej) w torach słuchawkowych. Myślę, że dużo szybciej niż Ty pierwszy raz przeczytałeś o R2R w sieci. :) 
 Nie słucham R2R z tuby i nie wyciągam wniosków po filmach z tuby jak to teraz modne w tym wątku.

A Warmer to dla mnie chwilowa moda, ciekawostka bo raz - można minąć 50% ceny krajowej, dwa - każdy lubi wycieraczki  - trzy - bez straty za 1250zl sprzeda się za miesiąc na OLX używkę. 

8 minut temu, cymes napisał:

Nie ładnie było tak łacha targać z Warmera to nie moda.

Uruchom myślenie. 

Napisano

Panowie,

Recenzje recenzjami, ich często wątpliwą wiarygodność zostawiam na boku.

Kilka osób z forum już testowało ten sprzęt u siebie w domu, w swoich systemach.

Jak porównacie Warmer'a do np. Gustarda R26? 

Napisano
5 minut temu, jakubk napisał:

Panowie,

Recenzje recenzjami, ich często wątpliwą wiarygodność zostawiam na boku.

Kilka osób z forum już testowało ten sprzęt u siebie w domu, w swoich systemach.

Jak porównacie Warmer'a do np. Gustarda R26? 

Ja to jestem najbardziej ciekaw jak ma się warmer do o wiele droższego Laiv Udac, który teraz jest najbardziej gorącym daciem w internecie. Podejrzewam, że za jakiś czas właśnie między nimi będzie wybór 

Napisano
28 minut temu, kaczadupa napisał:

Uruchom myślenie. 

Właśnie się o dłuższego czasu zastanawiam jak można coś odrzucić nie słuchając w własnych czterech kątach, oczywiście nie z tuby.

Nie rozumiem, cenisz sobie wokale i nie sprawdzisz urządzenia które na szansę ukazać je ładniej.

Napisano
Przed chwilą, cymes napisał:

Właśnie się o dłuższego czasu zastanawiam jak można coś odrzucić nie słuchając w własnych czterech kątach, oczywiście nie z tuby.

Nie rozumiem, cenisz sobie wokale i nie sprawdzisz urządzenia które na szansę ukazać je ładniej.

Spokojnie, emocje opadną po nowym roku, to sobie po cichu zamówi 😉 .

Napisano

Zastanawiającym jest fakt, że większość osób korzysta tutaj z Tidala i innych serwisów streamingowych, gdzie jakość muzyki jest często - przez ich paskudny master - taka sobie, a mimo wszystko taki DAC R2R potrafi wyciągnąć z nich prawdę 🤔. Czyli co? Lek na loudness war? 

Napisano
Przed chwilą, cymes napisał:

Dac ds potrafi "wyciągnąć" coś innego ? 

Nie wiem. Jak napisałem, że wiekszych różnic między R2R a moim biednym ifi nie usłyszałem, to w odpowiedzi wyczytałem, że mam złom 🙂. Pytam więc kolegów, dysponujących lepszym sprzętem i lepszymi uszami, na czym ta lepszość jednej technologi nad drugą, polega 🙂

Mateusz i Leoś napisal, że dzięki temu przetwornikowi kolumny schodzą niżej. Czekam więc na jakieś kolejne konkretne opisy, bo być może porównując R2R i DS nie zwracałem uwagi na to co powinienem. 

Napisano (edytowany)
7 minut temu, KrólKiczu napisał:

Nie wiem. Jak napisałem, że wiekszych różnic między R2R a moim biednym ifi nie usłyszałem, to w odpowiedzi wyczytałem, że mam złom 🙂. Pytam więc kolegów, dysponujących lepszym sprzętem i lepszymi uszami, na czym ta lepszość jednej technologi nad drugą, polega 🙂

Mateusz i Leoś napisal, że dzięki temu przetwornikowi kolumny schodzą niżej. Czekam więc na jakieś kolejne konkretne opisy, bo być może porównując R2R i DS nie zwracałem uwagi na to co powinienem. 

Może po prostu nie słyszysz różnic w dźwięku i nie masz wygórowanych oczekiwań do audio i to co masz Ci wystarcza. Skoro nie usłyszałeś różnicy między dwoma dacami w kompletnie innej technologii. To nie kwestia, że masz “złom”. Kwestia tego, że zwyczajnie nie słyszysz różnic, które my słyszymy. I tyle. Może nie wsłuchujesz się w materiał, może Twój słuch na więcej nie pozwala, a może zwyczajnie nie masz tej wrażliwości. Nie wiem. To nie przytyk, ale tak obstawiam. Moja dziewczyna  na przykład się ze mnie śmieje, że słyszę różnice między tymi różnymi wzmacniaczami bo ona nie słyszy żadnej. I nie ma w tym nic złego, Ty na tej zasadzie nie słyszysz różnic. Nie musisz pytać, żeby ktoś Ci tłumaczył jak powinieneś słuchać, co jest lepsze, żeby uzupełnić to czego nie słyszysz. Po prostu używaj tego co masz i ciesz się tym

Edytowano przez mateolo2
Napisano
1 minutę temu, KrólKiczu napisał:

Królu, jeszcze raz potwierdzam, bas schodzi nieco niżej , jest jakby powiedzieć lepiej wyartykułowany czy zdefiniowany, dokładny,  to sa takie słowa które mi sie nasuwają. Ale poniewaz jesteśmy w nastroju poświatecznym powiem tez tak: 18 letni Glendronach 

smakuje i działa lepiej niz najtańszy Johnny Walker . I to jest ta różnica . Natomiast subwoofer, o którym ktos wspominał  jest jak czysty  spirytus - zupelnie inna liga i działanie.Mam nadzieję ,że  pomogłem.

Napisano
29 minut temu, mateolo2 napisał:

Ja to jestem najbardziej ciekaw jak ma się warmer do o wiele droższego Laiv Udac, który teraz jest najbardziej gorącym daciem w internecie. Podejrzewam, że za jakiś czas właśnie między nimi będzie wybór 

Te 'gorące' DAC to co miesiąc lub dwa inny model. Każdy nowy najlepszy niepowtarzalny 😅

Chińczycy też się nauczyli dobrze na nas zarabiać.

Jak ktoś miał u siebie R26 i ma porównanie na tym samym systemie, to chętnie wysłucham.