Saimons69 Napisano Sobota o 13:54 Napisano Sobota o 13:54 (edytowany) Cześć, chciałbym zmienić mój obecny amplituner denon x2500h no i teraz się zastanawiam bo chciałbym podpiąć PC no i czy szukać amplitunera z 4k120Hz czy może pc do tv i tv do amplitunera? Chcę żeby posiadał EARC, no i żeby mógł obsłuzyć 5.1.2 (a może przyszłosciowo 5.1.4) no i z tego co obecnie widzę, to amplitunery coś trzymają cenę, bo myślałem o Onkyo 7100/może rz50, denon x3800h coś w ten deseń. Może coś używanego, typu denon x4700 za około 4 tys.? Może macie jakieś typy za czym się używanym rozglądać? Czy może czekać na Black friday? Jak to wygladało w poprzednich latach bo nie śledziłem? Może być z Polski i Europy. Edytowano Sobota o 13:54 przez Saimons69 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano Niedziela o 06:25 Napisano Niedziela o 06:25 (edytowany) Co do PC nie pomogę - nie jestem zwolennikiem gier, różnie bywa w różnych konfiguracjach, ale z tego co widzę lepsze efekty (mniej opóźnień) daje podłączenie do TV, mając eARC w zasadzie nic nie tracisz. Co do zakupu, jak nie masz ciśnienia to do BF zostały 2 miesiące, może warto poczekać, pewnie jakieś obniżki będą. To czy wybierzesz sprzęt nowy czy używany to też raczej Twoja decyzja. Obecnie masz Denona, a myślisz o zmianie na Onkyo, ja bym wykorzystał czas do BF i pojechał do salonu posłuchać i porównać Onkyo/Denon, nie jest pewne czy Onkyo przypadnie Ci do gustu, a szkoda kupować w ciemno jak możesz to sprawdzić - chyba że już ich słuchałeś. edit: Ja miałem kiedyś Onkyo, później Marantz-a który mi nie pasował i wróciłem do Onkyo. Nie chodzi o to że Marantz był zły, po prostu jego sposób prezentacji w kinie był dla mnie zbyt łagodny, "przyciemniony" i mało emocjonujący co innym może się podobać i powiedzą że Onkyo jest zbyt agresywne i jasne. Każdy ma inne preferencje. Edytowano Niedziela o 06:31 przez tomek72 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 09:26 Napisano Poniedziałek o 09:26 Cześć Sam wybór ampli powinien być najmocniej podyktowany brzmieniem, jakiego szukasz Ale ogółem też celowałbym w podpięcie PC do TV i potem eARC do ampli. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dnia 13.09.2025 o 15:54, Saimons69 napisał: Czy może czekać na Black friday? Jak to wygladało w poprzednich latach bo nie śledziłem? Może być z Polski i Europy. W amplitunerach kina było kiepsko prawdę mówiąc. W tym momencie Pioner jest takim modelem który daje najwiecej za najmniej. To Onkyo w nieco prostrzym menu. Brzmienie to samo. Ale słuszna uwaga powyżej. Może warto też popatrzeć na połączenie z kolumnami? Odpisz, cytując
Recommended Posts