deejayadam Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Witam wszystkich . Mam prośbę o doradzenie jaki amplituner wybrać do kolumn Taga Harmony TAV-606 SE ? Chodzi mi też żeby podłączyć TV do tego Amplitunera ale niestety TV ma tylko HDMI i wyjście optyczne , od paru dni już siedzę i szukam aż misię już mózg Lasuje. Czytałem też o czymś takim jak DAC ale nie mam pojęcia o co chodzi Pokój mam ok. 20m' a mój budżet to 700zł. bardzo proszę o pomoc. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu Cześć Czy w grę wchodzą też używki? Przy tak skromnym budżecie to chyba jedyne wyjście Odpisz, cytując
RoRo Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu 1 godzinę temu, deejayadam napisał: Chodzi mi też żeby podłączyć TV do tego Amplitunera ale niestety TV ma tylko HDMI i wyjście optyczne , od paru dni już siedzę i szukam aż misię już mózg Lasuje. Czytałem też o czymś takim jak DAC ale nie mam pojęcia o co chodzi Przecież to jest normalne i najczęściej spotykane, że TV ma wyjście optyczne oraz HDMI 😉 Potrzebujesz sprzęt z wejściem optycznym (duży wybór używek w tej cenie, wzmacniacz lub amplituner) lub z HDMI (tu już mniejszy wybór i raczej będzie to amplituner kina domowego, a nie stereo). Przenoszę ten wątek do działu STEREO Pozdrawiam PS. Amplituner to wzmacniacz z wbudowanym tunerem radiowym. Zaś DAC to przetwornik cyfrowo-analogowy (np. sygnał podany z wyjścia optycznego w TV zamienia na sygnał analogowy). Gdy skorzystasz z wyszukiwarki i trochę poczytasz to bez problemu zorientujesz się o co chodzi... Odpisz, cytując
deejayadam Napisano 15 minut temu Autor Napisano 15 minut temu A jeżeli kupię Amplituner stereo i ten DAC to bez problemu podłącze TV ? Jeżeli tak to czy jest jakaś różnica jaki kupić ten DAC , bo ceny i modele są różne. Odpisz, cytując
Recommended Posts