Konrad Niemiec Napisano Poniedziałek o 19:34 Napisano Poniedziałek o 19:34 Witam serdecznie, Szukam wzmacniacza stereo do kolumn Monitor Audio Bronze 500. Obecnie korzystam z amplitunera Marantz SR7002 w zestawie 5.1, jednak rzadko oglądam filmy (ok. raz w roku), a codziennie słucham muzyki. Planuję więc przejść na zestaw stereo. Warunki: Pokój o powierzchni 20 m², prostokątny Kolumny ustawione około 20 cm od ściany, pomiędzy telewizorem Preferencja dla mocnego, punktowego basu – lubię słuchać głośno, nie jestem audiofilem jednak doceniam jak słuchać wszystkie instrumenty. Obecny Marantz nie zapewnia wystarczającego basu; przy wyższych głośnościach dźwięk staje się płaski i rozmyty. Gatunki muzyczne: głównie trance, ale również klasyka i rock. Propozycje wzmacniaczy: Znalazłem dwie opcje w moim budżecie (do 4000 zł, używane): NAD C 368 NAD C 390DD Zastanawiam się, który z tych wzmacniaczy będzie lepszym wyborem dla moich kolumn i preferencji muzycznych. Ewentualnie, jeśli macie inne propozycje w podobnym budżecie, będę wdzięczny za sugestie. Z góry dziękuję za pomoc! Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 05:29 Napisano Wtorek o 05:29 Hej 9 godzin temu, Konrad Niemiec napisał: Obecny Marantz nie zapewnia wystarczającego basu; przy wyższych głośnościach dźwięk staje się płaski i rozmyty. typowy oznak podłączenia amplitunera kina do stereo Unikał bym jednak wzmacniaczy jaśniejszych. Nie wiem czy wspomniane NAD sa właśnie dlatego dobrymi pomysłami. Tu raczej z mouch odsłuchów polecał bym Ci coś cieplejszego co zapewni fajne prowadzenie głebszego basu. Atoll in 80/100 Magnat MR 780/MA900 Denony, w zasadzie wiekszość oferty czy to nowszej czy starszej. Poza DRA800/900 Marantz PM7000n/ PM 8005/8006 Roksan K2 Odpisz, cytując
Palmos Napisano Wtorek o 10:34 Napisano Wtorek o 10:34 14 godzin temu, Konrad Niemiec napisał: punktowego basu Nie wiem, jak bardzo punktowy bas jaki byś chciał usłyszeć. Wspomnę tylko, że w tych 500tkach są dość duże przetworniki i wydaje mi się, że raczej grają takim bardziej rozmytym otaczającym basem (co oczywiście nie znaczy kiepskim), jest go dużo i potrafi zejść nisko. Proponuję nie kupować w ciemno wzmacniacza, tylko wypożyczyć jakiś i posłuchać u siebie domu. Odpisz, cytując
Patryk Szulc Napisano Wtorek o 10:59 Napisano Wtorek o 10:59 Obok jest wątek o wzmacniaczu Musical Fidelity a3. Gość pisał, ze miał na odsłuchu Sonneteera Orton, który jak wywnioskowałem jest do wzięcia za ok. 5K ale nie widzę go na olx czy allegro. Napisz do niego, może da Ci namiar na sprzedawcę, bo to świetny wzmacniacz, do niego jakieś porządne urządzenie sieciowe (o ile potrzebne) i masz zestaw, który bije na łeb wszystko tutaj wymienione. Odpisz, cytując
Q21 Napisano Wtorek o 13:48 Napisano Wtorek o 13:48 Hej Poza powyższymi opcjami sprawdziłbym też na pewno Regę Elex-R, może Cambridge Azur, który da bardzo fajną kontrolę Odpisz, cytując
Recommended Posts