Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

To prawda - z każdym dniem idzie nowy pomysł :D no nic, spróbuję, pobawię się i może się wkręcę tak, że będę tu stałym bywalcem, w przyszłości mam nadzieję z większym budżetem :) 

dziękuję wszystkim za porady i uwagi! Jesteście świetni :) 

Napisano
19 minut temu, apococito napisał:

Niestety, ale tak. Wychodzę z założenia, że jak się nie spodoba to sprzedam za niewiele mniej.  I tu pojawia się pytanie czy iść w jakieś nowe głośniki, które będą na przyszłość gdybym kupował za parę lat lepszy amplituner (np. do kina domowego) czy totalnie po taniości i znaleźć coś używanego, np. MK-2

To kolumny lepiej używane kupić, bo za 2000zł to już jak się poszuka to naprawdę coś fajnego można znaleźć.

Napisano
4 minuty temu, apococito napisał:

To prawda - z każdym dniem idzie nowy pomysł :D no nic, spróbuję, pobawię się i może się wkręcę tak, że będę tu stałym bywalcem, w przyszłości mam nadzieję z większym budżetem :) 

dziękuję wszystkim za porady i uwagi! Jesteście świetni :) 

Wsunę tylko info, że jeśli interesowałby Cię nowy sprzęt, to mamy raty 0% i wtedy można kupić coś z bieżącej oferty :)

Napisano

@apococito nikt nie narzeka na Twój budżet. Sam gram na zestawie , który w momencie kupna kosztował 5 tyś. z przecinkiem ,amplituner CD plus kolumny-Twoje wymarzone Elac Debut 2.0 B6. Chwilę później doszły standy za 700 parę. W tamtym czasie mogłem położyć w sposób niezauważony dla NIEJ powiedzmy 15 tysięcy,ale.... po dwóch miechach czytania Forum ,pytaniach,odpowiedziach doszedłem do wniosku ,że i tak nie wiem ,co kupuję, więc wybrałem opcję bezpieczną i 3 razy tańszą. Po dwóch latach słuchania i dalszego czytania już mam dość sprecyzowane oczekiwania względem następcy obecnego zestawu,ale tymczasem brak czasu na słuchanie ,a co dopiero odsłuchy i porównania kandydatów . No i hipotetyczny budżet,serce boli...😁

Napisano
Dnia 4.10.2025 o 10:41, apococito napisał:

Myślę, że monitory. Chcę je ustawić na tym samym poziomie co wzmacniacz. Podłogowe odpadają ze względu na małe dzieci i ogólny brak miejsca. 

W sensie ze będa na półce? Ale jakoś wysoko? Bo monitory stoją na standach przewaznie a one sa mniej stabilne przy dzieciach.