Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 8.10.2025 o 20:49, JacekWoy napisał:

Rega Elex mk4 fajnie temperuje ostrą górę pasma. Do tego Wiim Ultra i masz fajnie grający zestaw. 

Dziękuję za polecenie. Całkiem całkiem 🙂

IMG_20250929_134300495.jpg

Napisano
Przed chwilą, Q21 napisał:

Jeśli pominiemy aspekt wizualny ( choć to kwestia gustu) to jest to bardzo dobry wzmacniacz o barwnym graniu, przyjemnym dla ucha. 

Eeee, nie przesadzałbym z tym aspektem wizualnym. Aż taką szkaradą Elex nie jest, a wręcz uważam że może się wielu podobać. Mnie szczególnie ciekawi ciekawią wysokie tony Dali z tym wzmacniaczem.

Napisano
Dnia 24.10.2025 o 13:44, Vectorinni napisał:

Patrząc na odległość Twoich kolumn od ścian, nie masz problemów z basem? U mnie dopiero 50+ cm dało dobre efekty.

Mam, na czas krytycznego odsłuchu odsuwam🙂

Dnia 24.10.2025 o 13:46, Q21 napisał:

Jeśli pominiemy aspekt wizualny ( choć to kwestia gustu) to jest to bardzo dobry wzmacniacz o barwnym graniu, przyjemnym dla ucha. 

Żona mówiła że bym oddał ten magnetowid 🙂

Napisano
Dnia 24.10.2025 o 13:50, Vectorinni napisał:

Eeee, nie przesadzałbym z tym aspektem wizualnym. Aż taką szkaradą Elex nie jest, a wręcz uważam że może się wielu podobać. Mnie szczególnie ciekawi ciekawią wysokie tony Dali z tym wzmacniaczem.

Łagodne, da się słuchać bez zmęczenia, szczególnie jeśli dodamy do tego ładną średnicę. Również mniej odczuwalne sybilanty.

Napisano
1 godzinę temu, Vectorinni napisał:

A ta średnica "wychodzi" nieco do słuchacza, wokale są nieco bardziej przybliżone, czy bardziej "w linii"? 

A bas? Bas jest trzymany za ryj, czy poluzowany?

Tak, wychodzi, przybliżona, wciągające przyjemne brzmienie. Wyższy bas bardzo fajny, szybki, szybko wygaszany, porównuję do Marantz.

Jeśli szukasz barwnego grania tak jak ja, to może być to.

Ja szukam dalej 🙂