darkk Napisano 29 listopada Autor Napisano 29 listopada (edytowany) Budżet mamy taki sam, oczekiwania możemy mieć inne. Szukam wzmacniacza z piękną barwą na środku, z wciągającym brzmieniem, do długich odsłuchów. Najlepiej średnica/wokale z przodu. Który zapewni dobry detal i przyłoży na basie. Jeszcze słucham M5SI, dam znać co do wrażeń. Edytowano wczoraj o 12:16 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby cytować go w całości 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 30 listopada Napisano 30 listopada (edytowany) Koniecznie, bo mamy takie same kolumny i oczekiwania, więc będę miał jakieś odniesienie od czego zacząć poszukiwania.🙂 Edytowano wczoraj o 12:12 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby cytować go w całości 2 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 30 listopada Napisano 30 listopada M5si to każdy powinien porządnie przesłuchać przed zakupem. Dla jednego to będzie rewelka, a innemu nie spasuje zupełnie. Średnica i wokale do przodu, ale góra ucięta(przygaszona i lekko schowana i na pewno nie detaliczna). Bas może i dobrze kontrolowany, ale już z ilością jak dla mnie to jest go mało. Dlatego każdy musi sam go przesłuchać, jak mu się zgrywa z resztą sprzętu i pomieszczeniem. 3 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 30 listopada Napisano 30 listopada Dnia 29.11.2025 o 19:03, darkk napisał: z piękną barwą na środku, z wciągającym brzmieniem, do długich odsłuchów A to lampę na 2A3 i jeśli w ludzkich pieniądzach, to dać do wykonania. Dam namiar. Tylko wtedy znowu kolumny do wymiany. Dnia 29.11.2025 o 19:03, darkk napisał: i przyłoży na basie A tutaj to D klasowego trzeba. No i znowu kolumny do wymiany. No i jak tu żyć. Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 30 listopada Napisano 30 listopada (edytowany) Nie planujemy tu lamp ani klasy D Edytowano wczoraj o 12:13 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby cytować go w całości Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 1 grudnia Napisano 1 grudnia Dnia 29.11.2025 o 12:58, darkk napisał: Sprawdził bym Roksan Caspian M2 ale jest tylko jeden na OLX i do tego z napędem CD za ponad 10 tyś. Mam teraz u siebie Musical fidelity M5si. Nie idzie się dogadać na sprzedaż samego wzmaka? Kurcze to kiedyś było więcej tego. Jak Musical? Dnia 29.11.2025 o 14:56, darkk napisał: Bardzo pozytywne. Więcej opiszę jak posłucham dłużej. Ale jak to ja, pewnie będę szukał dalej 🙂 ok Dnia 29.11.2025 o 15:32, Mprezi napisał: Panowie, jaki piec do Dali Rubicore 2 czy jak do Dali Rubicon 2? Naim 5si przegrał, nie da się słuchać tego połączenia. Moc jest, już na 10% słychać bardzo głośno ale to nie jest rozdzielczy, napowietrzony dźwięk który relaksuje tylko bardziej ściana dźwięku którą łatwiej nazwać hałasem w pokoju. Jeszcze raz to wg mnie nie jest kwestia braku mocy Naima. Pozostaje mi sprzedać nowe Dali rubikore 2 kupione 4 mce temu lub też wymienić wzmacniacz. Wolałbym opcje ze wzmacniaczem. A z czym ich słuchałes kupując? Może Marantz? Albo Moon? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 grudnia Napisano 1 grudnia 8 godzin temu, Mprezi napisał: Nie planujemy tu lamp ani klasy D Zrozumiałem, a Ty mnie? Tu kolumny Wam nie podeszły i do tego dwie. A „wzmacniacz” bidula po łbie dostał. Odpisz, cytując
darkk Napisano wczoraj o 12:11 Autor Napisano wczoraj o 12:11 Dnia 30.11.2025 o 11:13, Vectorinni napisał: Koniecznie, bo mamy takie same kolumny i oczekiwania, więc będę miał jakieś odniesienie od czego zacząć poszukiwania.🙂 M5si to dla mnie bardzo dobra kontrola basu, mniej męcząca góra niż w Marantz dalej z bardzo dobrym detalem. Nasycony, instrumenty mają spory ciężar, wokale z przodu. Bardzo dużo szczegółów w nagraniach słychać. Warto posłuchać, mi się podoba 🙂 Lecimy dalej z... M6SI. Na gościnnych występach był CXA81 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano wczoraj o 12:18 Napisano wczoraj o 12:18 Daj znać jak wypadł u Ciebie CXA81. 5 minut temu, Vectorinni napisał: Daj znać jak wypadł u Ciebie CXA81. Jakie masz odległości między kolumnami i do miejsca odsłuchu? Odpisz, cytując
darkk Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu 8 godzin temu, Vectorinni napisał: Daj znać jak wypadł u Ciebie CXA81. Jakie masz odległości między kolumnami i do miejsca odsłuchu? Jeszcze bardziej wyciągnięta góra niż w Marantz. Nieprzyjemne, bardziej dokuczliwe sybilanty. Zdecydowanie nie ten kierunek w poszukiwaniu wzmacniacza do Dali dla mnie. Po powrocie do Musicala duża zmiana, grają inaczej. Odległość między kolumnami to 2m. Odległość od kolumny do miejsca odsłuchu to 3m lub trochę więcej. 2 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 3 minuty temu, darkk napisał: Jeszcze bardziej wyciągnięta góra niż w Marantz. Nieprzyjemne, bardziej dokuczliwe sybilanty. Zdecydowanie nie ten kierunek w poszukiwaniu wzmacniacza do Dali dla mnie. Dlatego właśnie rozglądam się za czymś nowym. 2 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Ja już po teście Wiim amp ultra z Rubikore2. Fajny all in one. Duża moc 2x 200 W dla 4 Ohm. Ale tu o nie moc się rozchodzi. Moj naim dzwiekowo zjada Wiima na śniadanie. 1 Odpisz, cytując
darkk Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu 1 godzinę temu, Vectorinni napisał: Dlatego właśnie rozglądam się za czymś nowym. Jak się nie spieszysz, to na pewno jeszcze coś wezmę do domu 🙂 3 minuty temu, Mprezi napisał: Ja już po teście Wiim amp ultra z Rubikore2. Fajny all in one. Duża moc 2x 200 W dla 4 Ohm. Ale tu o nie moc się rozchodzi. Moj naim dzwiekowo zjada Wiima na śniadanie. Miałem niedawno Wiim AMP Ultra, duża moc wcale nie taka duża, porównywałem. Dźwiękowo też mnie nie zachwycił 🙂 2 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 2 minuty temu, darkk napisał: Jak się nie spieszysz, to na pewno jeszcze coś wezmę do domu 🙂 Zaczynam mieć wątpliwości czy znajdę coś lepszego od mojego naima. Udowodniłem sobie ze moc nie jest problemem. Naim przy Wiim zgra z większym wypełnieniem, napowietrzaniem bardziej analogowe, wielowarstwowo. Gdybym nie miał wcześniej Naima to moze bym tego Wiima zostawił ale porównując A do B była bardzo słyszalny różnica Odpisz, cytując
darkk Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu 2 minuty temu, Mprezi napisał: Zaczynam mieć wątpliwości czy znajdę coś lepszego od mojego naima. Udowodniłem sobie ze moc nie jest problemem. Naim przy Wiim zgra z większym wypełnieniem, napowietrzaniem bardziej analogowe, wielowarstwowo. Gdybym nie miał wcześniej Naima to moze bym tego Wiima zostawił ale porównując A do B była bardzo słyszalny różnica Masz już porównanie i każdy kolejny wzmacniacz będziesz porównywał do Nami i dobrze, niech zostanie najlepszy dla Ciebie 🙂 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Przed chwilą, darkk napisał: Masz już porównanie i każdy kolejny wzmacniacz będziesz porównywał do Nami i dobrze, niech zostanie najlepszy dla Ciebie 🙂 Dokladnie, teraz zakupie sobie Wiim ultra bo bardzo fajna jest obsluga np. Radia oraz Spotify connect. Dodatkowo moze ale nie koniecznie Dac Laiv uDac. I być moze z tym już zostanę. Bardzo fajne jest testowanie na miejscu, po jednym dniu słuchając Wiim Amp ultra nie bylo tragedii ale czegoś ciągle brakowało. Na drugi dzień znowu podłączyłem naima i poczułem wielka ulgę. Przed chwilą, Mprezi napisał: Dokladnie, teraz zakupie sobie Wiim ultra bo bardzo fajna jest obsluga np. Radia oraz Spotify connect. Dodatkowo moze ale nie koniecznie Dac Laiv uDac. I być moze z tym już zostanę. Bardzo fajne jest testowanie na miejscu, po jednym dniu słuchając Wiim Amp ultra nie bylo tragedii ale czegoś ciągle brakowało. Na drugi dzień znowu podłączyłem naima i poczułem wielka ulgę. Niemniej jednak jestem bardzo ciekaw co ostatecznie wybierzesz i wówczas sprawdzę to polaczenie tam z czystej ciekawości. Pozdrawiam 8 minut temu, Mprezi napisał: Dokladnie, teraz zakupie sobie Wiim ultra bo bardzo fajna jest obsluga np. Radia oraz Spotify connect. Dodatkowo moze ale nie koniecznie Dac Laiv uDac. I być moze z tym już zostanę. Bardzo fajne jest testowanie na miejscu, po jednym dniu słuchając Wiim Amp ultra nie bylo tragedii ale czegoś ciągle brakowało. Na drugi dzień znowu podłączyłem naima i poczułem wielka ulgę. Niemniej jednak jestem bardzo ciekaw co ostatecznie wybierzesz i wówczas sprawdzę to polaczenie tam z czystej ciekawości. Pozdrawiam Taki jest obecnie drugi zestaw 1 Odpisz, cytując
brzoza007 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Mprezi , skoro te kolumny Ci jakoś nie podeszły, a dźwięk z Naima jednak pasuje to może spróbuj dobrać coś od Spendora. U mnie Spendor A7 całkiem fajnie się zgrywa z Naim Nait 5si. Możesz też "podłubać" z kabelkami i tym zasilającym i tymi głośnikowymi (wypożycz coś i testuj). Udanych odsłuchów i więcej spokoju, dasz radę i w końcu wszystko zagra tak jak byś chciał, cierpliwości. 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 godzin temu, brzoza007 napisał: Mprezi , skoro te kolumny Ci jakoś nie podeszły, a dźwięk z Naima jednak pasuje to może spróbuj dobrać coś od Spendora. U mnie Spendor A7 całkiem fajnie się zgrywa z Naim Nait 5si. Możesz też "podłubać" z kabelkami i tym zasilającym i tymi głośnikowymi (wypożycz coś i testuj). Udanych odsłuchów i więcej spokoju, dasz radę i w końcu wszystko zagra tak jak byś chciał, cierpliwości. Dziękuję, w drugim systemie mam też naim z audio physic classic 5. Super dźwięk. Dali sa doskonale. Maja 5 mcy, czyli nowe, nie wiem w jaki sposób miałbym dokonać wymiany... Kabel zasilający zamówiony. Kable głośnikowe już są ,chord clearway x konfekcjia. Odpisz, cytując
Recommended Posts