rajdek Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Witam serdecznie, W związku z tym że korzystam z programu pomiarowego innego niż najpopularniejszy REW, z wykorzystaniem wiedzy modułu SI @Bartek Chojnacki powstał mini podręcznik który mam nadzieję trochę podpowie i pomoże przy zrobieniu oraz odczytu pomiaru. 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Charakterystyka pasma Dali Rubicon 2 z minimalnym udziałem pomieszczenia, mikrofon na poziomie między głośnikami wysoko i nisko-średniotonowym (tak jak lubię słuchać). @lpomis aplikacja AudioTool, mikrofon Dayton iMM-6S. Jakie wykresy chcesz zobaczyć? 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Dzięki. Ciekawa aplikacja, nie znałem jej. A jest możliwość przeskalowania wykresu, tak aby nie wydawał się być taką linijką? W obecnej formie nie jest zbyt dokładny. Możesz pokazać jeszcze pogłos Jak generujesz plik testowy (dźwięk) do pomiaru? Używasz jakiegoś konkretnego? Edytowano 3 godziny temu przez lpomis Odpisz, cytując
rajdek Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Tutaj dobrze widać mod, dziurkę 3khz (podział zwrotnicy) i delikatne rozjaśnienie 6-8khz. Źródło do testów dzięki @MariuszZ https://tidal.com/browse/album/29581889?u Laboratoryjnie. 1 godzinę temu, lpomis napisał: pogłos Tutaj aplikacja średnio się spisuje, spory rozrzut wyników, uśredniając 0,3-0,4. Ogólnie aplikacja ma trochę dziwnych wad, ale zawsze jakiś pogląd daje, najważniejsze że czyta kalibrację producenta do konkretnej sztuki mikrofonu. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jaka głośność miał sygnał testowy dla tego pomiaru? Odpisz, cytując
rajdek Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) 23 minuty temu, KrólKiczu napisał: Jaka głośność miał sygnał testowy dla tego pomiaru? Edytowano 2 godziny temu przez rajdek Odpisz, cytując
Recommended Posts