biedaaudio Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) Dzień dobry wszystkim na forum, chciałbym dobrać system audio, (kino domowe też wchodzi w grę) do mojego domu. Z uwagi na ograniczone miejsce na ścianie z TV (będzie pod nim kominek) zastanawiam się nad głośnikami sufitowymi i na przeciwnej ścianie do TV. Dom to parterówka na etapie kładzenia kabli z sufitem podwieszanym. Oprócz salonu, chciałbym rozprowadzić po jednym głośniku do reszty pomieszczeń (minimum 4) z możliwością ich wyłączania, regulacji głośności przy wejściu do pokoju lub telefonem. Oprócz filmów słucham muzyki z tidala, trochę klasycznej, popu, rocka. Cena jakiej nie chciałbym przekroczyć to 4000 zł, jeśli udałoby się za 2000 zł to jeszcze lepiej. Nie jestem audiofilem ale niestety słyszę różnicę pomiędzy tidalem a teledyskami z youtuba. Moje pytanie to: - jakie są problemy tego rozwiązania - czy sufit będzie drgał, planuję szklane żyrandole - jak z jakością dźwięku w porównaniu do dobrego soundbara z subwooferem pod tv - czy amplituner/wzmacniacz można postawić w pionie - jaki zestaw proponujecie W załączniku przesyłam schemat domu. Pozdrawiam i zaznaczam, że jestem laikiem. rys_2.pdf Edytowano 10 godzin temu przez biedaaudio Odpisz, cytując
Recommended Posts