Skocz do zawartości

Pomoc w decyzji - końcówka mocy do Marantz SR7013+ Dali Zensory

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry, 

Przymierzam się do upgrade kina domowego. Amplituner Marantz SR7013, fronty Dali Zensor 7, Tył Dali Zensor 1, centrum Dali Vokal, Dali Alteco C1 do Atmos. Sub Klipsch SW-115

Głównym problemem przy odsłuchu muzyki jest stereo- dźwięk zamulony i brak dynamiki przy niskich poziomach głośności. 

Wstępnie obrałem ścieżkę - Marantz MM7025 albo Emotiva BASX-A2. Ceny obu są akceptowalne , nie chciałbym przekraczać budżetu 5-6k. 

Ze względu na posiadany sprzęt, logicznym wyborem byłby Marantz, ale chętnie zapoznam się z opiniami. Marantz, Emotiva, a może coś innego ? 

Z góry dziękuję za pomoc. 

Napisano

Cześć

MM7025 wydawałby się naturalnym wyborem patrząc na Twój amplituner. Zachowasz charakter brzmienia Marantza i poprawisz dynamikę oraz zróżnicowanie basu. 

Alternatywą byłaby tutaj końcówka mocy Atoll AM100, która zaprezentuje barwniejsze brzmienie, łagodniejszą górę oraz przybliży nieco średnicę. Wszystko zależy czego oczekujesz. 

Napisano
1 godzinę temu, Q21 napisał:

Cześć

MM7025 wydawałby się naturalnym wyborem patrząc na Twój amplituner. Zachowasz charakter brzmienia Marantza i poprawisz dynamikę oraz zróżnicowanie basu. 

Alternatywą byłaby tutaj końcówka mocy Atoll AM100, która zaprezentuje barwniejsze brzmienie, łagodniejszą górę oraz przybliży nieco średnicę. Wszystko zależy czego oczekujesz. 

W trybie all channel stereo gra to wszystko bardzo ładnie. Podoba mi się szerokość sceny jaką dają Zensory, tego bym nie chciał zgubić, no ale dynamika na niskich poziomach jest kiepska obecnie. Więc chyba najbardziej chciał zyskać trochę mocy, może to wykrzesa więcej życia z frontów. 

4 godziny temu, maciek72 napisał:

Dziękuję za sugestię, nie wiem nie znam się :) Kosztuje tyle, co Fosi :) pytanie jak to gra