rajdek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Końcówka musi mieć pełną kontrolę nad przetwornikami w kolumnach, im niższa skuteczność tym więcej mocy potrzebują, mogą wystąpić zniekształcenia przy niedopasowaniu. Producenci z dupy nie podają zaleceń co do mocy wzmacniacza. 1 Odpisz, cytując
McKarmi Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Sprawdzałeś? buły bym się raczej nie obawiał. Sprawdzałem SCM40 z dwoma podobnymi integrami. AA Maestro i AA Maestro Settanta. Przy słabszej, 70W bas był dużo mniej czytelny i się rozlewał, co wpłynęło na odbiór całego pasma, które wydawało się "ciemniejsze". Kiedyś jak będę miał czas, to porównam AA Maestro jako integre i Maestro jako pre, puszczone na końcówkę Settanty, żeby to potwierdzić. Odpisz, cytując
voytekvoytek Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 20 godzin temu, McKarmi napisał: W mojej opinii ten "eksperyment" rozbił się o to, że korzystałeś ze względnie wysokoskutecznych kolumn. Zrób taki sam eksperyment z ATC SCM100 np. Albo chociaż SCM40. Wydaje mi się, że wynik byłby zdecydowanie inny. Właśnie nie. Za drugim razem poprosiłem o wymagające kolumny. Miały skuteczność 87 dB. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 36 minut temu, McKarmi napisał: Sprawdzałem SCM40 z dwoma podobnymi integrami. AA Maestro i AA Maestro Settanta. Przy słabszej, 70W bas był dużo mniej czytelny i się rozlewał, co wpłynęło na odbiór całego pasma, które wydawało się "ciemniejsze". Kiedyś jak będę miał czas, to porównam AA Maestro jako integre i Maestro jako pre, puszczone na końcówkę Settanty, żeby to potwierdzić. Rozumiem. Arcam gra podobnie kontrolą dołem co AA? Bo zdaje sięże to są niezłe wzmacniacze. To nawet 70W to bym obstawiał jednak warunki akustyczne w pomieszczeniu niż winę wzmacniacza. Jasne że wyższy model mógł po prostu tym pasmem grac inaczej. Edytowano 2 godziny temu przez Piotr Sonido Odpisz, cytując
McKarmi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, Piotr Sonido napisał: Rozumiem. Arcam gra podobnie kontrolą dołem co AA? Bo zdaje sięże to są niezłe wzmacniacze. To nawet 70W to bym obstawiał jednak warunki akustyczne w pomieszczeniu niż winę wzmacniacza. Jasne że wyższy model mógł po prostu tym pasmem grac inaczej. Słuchane były w tym samym pomieszczeniu. AVR 5 nie słyszałem, mam AVR550, a z integr Arcama miałem/znam A65+, Alpha7, 8, A22, A32. Arcam gra ogólnie leniwiej niż AA, z bardziej wycofana średnicą, lekką V. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 58 minut temu, voytekvoytek napisał: wymagające kolumny. Miały skuteczność 87 dB Nie są wymagające bardzo. Podłącz takie 84-85 db. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, rajdek napisał: Nie są wymagające bardzo. Podłącz takie 84-85 db. Rozumiem, że miałeś kolumny o skuteczności 84-85 db? Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, McKarmi napisał: Sprawdzałem SCM40 z dwoma podobnymi integrami. AA Maestro i AA Maestro Settanta. Przy słabszej, 70W bas był dużo mniej czytelny i się rozlewał, co wpłynęło na odbiór całego pasma, które wydawało się "ciemniejsze". Mogła to być nie tylko kwestia samej mocy, tylko ogólnie niższego DF wynikającego z tego, że AA Maestro nie ma globalnej pętli SZ. Przynajmniej tak było z AA Maestro Anniversary RR, którego słuchałem u siebie. (Dawał radę, ale bas był już lekko miękki.) Odpisz, cytując
rajdek Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu @Rafał S kojarzę coś że opisywałeś jak trudno napędzić Confidence 20 ? Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu 10 minut temu, rajdek napisał: trudno napędzić Confidence 20 ? Nie, jak na Dynki nie są trudne. Ok. 87dB, impedancja nominalna 6 omów i nie schodzą poniżej 5. Z monitorów, trudniejsze od nich są Contour 20 i Heritage Special. Szczególnie te ostatnie. Odpisz, cytując
Recommended Posts