Kris Naim Napisano Środa o 11:35 Napisano Środa o 11:35 Ktoś ma takie połączenie? Jak się sprawuje? Chciałbym poznać wasze opinie. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Nie pomogę za wiele ale właśnie poznaję Star i dla mnie , jak nic się w jej charakterze grania nagle nie zmieni ( a cudów nie ma ) to szukałbym paczek z bardzo delikatnie dawkowaną ale rozdzielczą górą pasma (Spendor Classic 3/1, ATC SCM 11) i bardzo nasyconym przełomem wyższego basu i dolnej średnicy (ponownie głośniki jak wyżej). Z Focala podobno ( nie słuchałem akurat tych modeli Focala) lepiej Sopra a nie Kanta pod Star ( tak twierdzi zaprzyjaźniony salon audio z literką Q w nazwie ). Star na moje ucho gra lekkim V. Sopry mają być gładsze i delikatniejsze na wysokich. Edytowano 7 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Kris Naim Napisano 37 minut temu Autor Napisano 37 minut temu Dzięki, tylko Sopra ponad 10k droższa, miałem jakiś budżet i w tej kwocie wyszukałem powyższe. Uważam, że za 30k Naim i Kanta to świetna okazja. Jakbym miał 100k to pewnie szukałbym czegoś innego. Do mojego pokoju 12m2 będzie wyśmienicie. Czasami czytam jak ludzie wariują z tym sprzętem to mam wrażenie, że każdy chce być najmądrzejszy i to nas gubi. Ostatnio słyszałem taką nowinkę, że w fabryce Naim kable zasilające są wieszane by je " odstresować" 😄 Może chodzi o to by nie było sytuacji, że jak będę słuchał za długo to mnie uduszą 😁. Dzięki za odpowiedź, miłego. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu (edytowany) 19 minut temu, Kris Naim napisał: wieszane by je " odstresować Nie tylko wieszane ale jeszcze przez ściśle określony czas energicznie „potrząsane”, chyba nawet są filmy na tubie. Co prawda miałem metaloznawstwo na studiach ale to było tak dawno, że już nie pamiętam jaki ma to cel. Może jakaś zmiana struktury krystalicznej ale tu już fantazjuję Oczywiście życzę zadowolenia z wyboru. Miłego. Edytowano 17 minut temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Recommended Posts