SkoraSkkra61 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Nie tak dawno w innym temacie wspominałem o chęci zakupu Kina Domowego, i jak się okazuje, decyzja nastąpiła wcześniej niż myślałem 🙂 Ale jeśli chodzi o podłączenie głośników frontowych do KD i Stereo, to poradziliście mi że skoro mój wzmacniacz stereo ma wejście AMP IN, to KD musi mieć wyjście PRE OUT Front. No i tu się zaczynają moje schody, i powstaje prośba o doradzenie. Możliwe że kiedyś przejdę z 5 głośników + sub, na 7 ale to jest na pewno daleka przyszłość. Co jest na pewno gwarantowane to to ż nigdy nie będę korzystał z 9 głośników, a jeżeli już to do nagłośnienia innego pokoju. Przeglądałem takie modele: 1. Onkyo TX-NR7100 2. ONKYO TX-NR6100 2 Yamaha MusicCast RX-A2A 3. DENON AVC-X2850H Z tych czterech modeli, tylko Onkyo 6100, oraz Yamaha RX-A2A maja wyraźnie uzyte słowo "Front" przy wyjściu Pre Out, pozostałe dwa używają jakiegoś opisu "Zone" Więc proszę o pomoc w wyborze, pod warunkiem zapewnienia że będę mógł wykorzystać swoje istniejące głośniki stereo, jako głośniki frontowe w KD, bez żonglowania kablami. Kino domowe to temat nowy w moim życiorysie, więc możliwe że Ci którzy się znają, podpowiedzą jakiś inny model. Na tą chwilę wolałbym się trzymać kwoty około 4000,- bo muszę jeszcze kupić Focal Chora center, i prawdopodobnie chwilę się wstrzymam z głośnikami surround, bo chciałbym kupić coś w miarę dobrego, a tak na testy to mam na razie jeszcze dwie kolumienki Roth Oli2 100W, ale kolorystycznie (czarne) mi nie odpowiadają. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Onkyo 7100 ma pre out na front. Zobacz sobie ten wątek 1 Odpisz, cytując
SkoraSkkra61 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dziękuję, jednak dobrze że zapytałem 🙂 W takim razie raczej pójdę w 7100, no chyba że ktoś jeszcze coś podpowie ? Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Trzeba uważać na zdjęcia paneli tylnych, większość „krążących” w sieci zdjęć (i nie dotyczy to tylko Onkyo) modelu 7100 pochodzi albo z materiałów reklamowych Onkyo (które chyba nie były robione dla modeli europejskich) lub z USA gdzie 7100 PRE OUT dla frontów nie ma. Wszystko masz opisane w podlinkowanym wątku. Względem 6100 to zdecydowanie lepszy wybór, sam fakt że masz Dirac Live na pokładzie robi sporą przewagę. Edytowano 1 godzinę temu przez tomek72 Odpisz, cytując
Recommended Posts