piotrlisek Napisano 12 maja 2009 Udostępnij Napisano 12 maja 2009 Mam Pytanie czy zestaw ponizej wogole zagra ??? Oldschoolowy MARANTZ + HEYBROOK HB4 Z gory Dziekuje za odpowiedzpiotrlisek Marantz PM-550 DCUteffekt per kanal Samtliga effektangivelser vid 1 kHz4 ohm DIN .......................91 w4 ohm RMS.......................90 W8 ohm DIN...........................70 W 8 ohm RMS.........................65 W THD vid 8 ohm RMS............0,03 % IM.........................................O03 % Dämpfaktor 8 ohm (1 kHz)...........80+HEYBROOK HB490 dB/Watt Impedance6 Ohms Drive unitsBassMid Treble165mm Kevlar130mm Kevlar25mm aluminiumDimensions (HxWxD) mm1000x240x290 Power Handling100 Watts Frequency range35Hz-22KHz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 12 maja 2009 Udostępnij Napisano 12 maja 2009 Nie widzę żadnych problemów aby to zagrało.Marantz jest przystosowany do grania od 4 do 8 ohm więc 6 ohm-owe kolumny będą dla niego przyjaznym obciążeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 13 maja 2009 Udostępnij Napisano 13 maja 2009 Z doświadczenia...Heybrooki HB4 to kolumny łatwe do napędzenia - radzi sobie z nimi (zresztą nieźle) nawet Yamaha Pianocraft. Mocniejszy mocowo Marantz również nie powinien mieć z nimi kłopotu.Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrlisek Napisano 13 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 maja 2009 Wielkie Dzieki za odpowiedzi. Mam kolumienki juz w domu i sa naprawde okazale ale mam problem. Z tylu sa 4 wyjscia na kable do podlaczenia wzmaka i nie wiem jak je podlaczyc musze smostkowac 2 + i dwa - czy podlaczyc 4 kable do kazdego gniazda ale jak podlaczyc to do MARANTZA ??? wogole jak to podlaczyc bo nie spotkalem sie jescze z czyms takim. W sklepie mi wytlumaczono ze jest to opcja podlaczenia 2 wzmakow ... ale zapytalem jaki to ma cel to mi wyjasniono ze ma to wplyw na czestotliwosc dzwieku i takie tam ale dla domowego uzytku nie ma to znaczenia i powinienem podlaczyc tylko 2 srodkowe + i -... Na zdjeciach od poprzedniego wlasciciela kolumny sa podlaczone 4 kablami (tzn 4 kable wychodza z kolumn ale nie wiem jak to jest podlaczone do wzmacniacza) napisalem do niego i czekam na odpowiedz ale Czy Wy moglibyscie mi wytlumaczyc o co CAMAN ??? :> Pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 13 maja 2009 Udostępnij Napisano 13 maja 2009 Kolego!KLIKNIJ w link powyżej i przeczytaj hasła "bi - amping" i "bi-wiring".Lektura ta winna dać odpowiedź na Twoje pytania!Jeśli nie - pisz ponownie!Miłego słuchania! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 15 maja 2009 Udostępnij Napisano 15 maja 2009 A tekst (i rysunki ) TUTAJ powinny pomóc Ci podłączyć wszystko jak należy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrlisek Napisano 15 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 maja 2009 Dzieki za podpowiedzi - zadzwonilem do Heybrooka powiedzieli to samo . Mam kolejny problem MARANTZ PM 550 DC jaki zakupilem jest bez kabla zasilajacego - wiem ze to stary sprzet ale czy napiecie 230V nie usmazy go bo z tylu jest napisane 220V nie wspominajac ze jest jakas dziwna wtyczka podejzewam ze na rynek US. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 15 maja 2009 Udostępnij Napisano 15 maja 2009 Gdyby było na USA to napięcie byłoby 110 - takie tam maja dziwne.Nie usmaży go 230, szczególnie że naszej sieci pewnie nigdy takiego nie ma A dziwna wtyczka, to znaczy jaka?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrlisek Napisano 15 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 maja 2009 Wtyczka taka jak na zdjeciu...tzn tyl wzmaka... lepsze zdjecie zrobie jak dotrze do mnie gdyz kupilem go na E-bayu i steel whaiting... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 15 maja 2009 Udostępnij Napisano 15 maja 2009 Wcałe nie dziwna, najzupełniej standardowa. To jest po porstu gniazdo IEC, takie jak np. w PCtach. Taki kabel zwykły będzie cię kosztował jakieś 30zł, ale jest też wiele audiofilskich konstrukcji znacznie droższych, które podobno poprawiają dźwięk. Osobiście podchodzę do tego z lekką rezerwą, ale z zasilaniem nie bawiłem się jeszcze, więc nie chcę tu wydawać jakiś błędnych opinii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts