Arek83 Napisano wczoraj o 11:29 Napisano wczoraj o 11:29 Mam pytanie Ponieważ nie chciałbym się całkiem rozstawać z kinem domowym, a zależy mi przede wszystkim na jakości dźwięku w stereo to pytanie brzmi. Czy Denon X8500H, który często jest opisywany nie jako amplituner lecz jako wzmacniacz wielokanałowy zagra w stereo równie dobrze jak chociaż taki wzmacniacz za ok 5tys. zł? czy jednak nie będzie dorównywał klasycznemu wzmacniaczowi? Odpisz, cytując
Al3x Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Generalnie wzmacniacze stereo lepiej sprawują się w muzyce dwukanałowej niż amplitunery. Podałeś tu jako przykład wysoki model Denona. Ciężko stwierdzić bez porównania bezpośredniego z jakiego przedziału cenowego wzmacniacze będę oferowały więcej w muzyce. Pamiętaj że amplitunery KD to dzisiaj rozbudowane urządzenie audiowizualne będące centrum domowej rozrywki. Musisz sam zdecydować którą drogą pójdziesz. Ja mam i amplituner i wzmacniacz stereo. Dla mnie ta droga jest bardziej satysfakcjonującą. Odpisz, cytując
Arek83 Napisano 5 minut temu Autor Napisano 5 minut temu 2 godziny temu, Al3x napisał: Generalnie wzmacniacze stereo lepiej sprawują się w muzyce dwukanałowej niż amplitunery. Podałeś tu jako przykład wysoki model Denona. Ciężko stwierdzić bez porównania bezpośredniego z jakiego przedziału cenowego wzmacniacze będę oferowały więcej w muzyce. Pamiętaj że amplitunery KD to dzisiaj rozbudowane urządzenie audiowizualne będące centrum domowej rozrywki. Musisz sam zdecydować którą drogą pójdziesz. Ja mam i amplituner i wzmacniacz stereo. Dla mnie ta droga jest bardziej satysfakcjonującą. Ale kolumny do kina masz osobno wszystkie? fornty też? bo jeśli fronty używasz i tu i tu to przepinasz kable w takim razie między wzmacniaczem a amplitunerem? Odpisz, cytując
Recommended Posts