Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam grupę, jako że to mój pierwszy post. 

Chciałbym zapytać, czy może istnieje taki jednorożec, jak amplituner kina domowego (5.1 wystarczy), który bryluje w pracy w stereo. Czy istnieje coś takiego, co może zasilić kino domowe a jednocześnie świetnie radzi sobie z muzyką? Gatunki to głównie metal, rock i pop-rock.

Kolumny to Indiana Line Tesi 6.

PS. Co oznacza słowo niedrogi w tym przypadku? Fajnie, gdyby używany w dobrym stanie lub nowy dało się kupić za poniżej 2000.

indiana-line-tesi-6-kolory.png

Edytowano przez Dzarko
Napisano

W tym budżecie będzie bardzo ciężko o to. Szukałbym używanych Onkyo z serii RZ. Jak nie zależy Ci na najnowszych HDMI, kalibracjach itd, a jedynie dźwięk, to też Cambridge CXR120, jakiś stary Arcam, czy ewentualnie wyższe Harmany. 

Napisano (edytowany)
12 minut temu, Q21 napisał:

W tym budżecie będzie bardzo ciężko o to. Szukałbym używanych Onkyo z serii RZ. Jak nie zależy Ci na najnowszych HDMI, kalibracjach itd, a jedynie dźwięk, to też Cambridge CXR120, jakiś stary Arcam, czy ewentualnie wyższe Harmany. 

Budżet można, ewentualnie, trochę z czasem podbić. 

Z innej beczki. Czy, w takim razie, może lepiej patrzeć w stronę jakiegoś używanego wzmacniacza stereo i postawić go obok? Spotkałem się z opinią, że nawet dobry amplituner kina w stereo zagra co najwyżej kilka razy gorzej niż taki wzmacniacz. 

PS. Teraz mam ONKYO TX-NR626. Jak rozumiem taki, na przykład, TX-RZ720 będzie dużo lepszy?

Edytowano przez Dzarko