Dzarko Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Witam grupę, jako że to mój pierwszy post. Chciałbym zapytać, czy może istnieje taki jednorożec, jak amplituner kina domowego (5.1 wystarczy), który bryluje w pracy w stereo. Czy istnieje coś takiego, co może zasilić kino domowe a jednocześnie świetnie radzi sobie z muzyką? Gatunki to głównie metal, rock i pop-rock. Kolumny to Indiana Line Tesi 6. PS. Co oznacza słowo niedrogi w tym przypadku? Fajnie, gdyby używany w dobrym stanie lub nowy dało się kupić za poniżej 2000. Edytowano 2 godziny temu przez Dzarko Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu W tym budżecie będzie bardzo ciężko o to. Szukałbym używanych Onkyo z serii RZ. Jak nie zależy Ci na najnowszych HDMI, kalibracjach itd, a jedynie dźwięk, to też Cambridge CXR120, jakiś stary Arcam, czy ewentualnie wyższe Harmany. Odpisz, cytując
Dzarko Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 12 minut temu, Q21 napisał: W tym budżecie będzie bardzo ciężko o to. Szukałbym używanych Onkyo z serii RZ. Jak nie zależy Ci na najnowszych HDMI, kalibracjach itd, a jedynie dźwięk, to też Cambridge CXR120, jakiś stary Arcam, czy ewentualnie wyższe Harmany. Budżet można, ewentualnie, trochę z czasem podbić. Z innej beczki. Czy, w takim razie, może lepiej patrzeć w stronę jakiegoś używanego wzmacniacza stereo i postawić go obok? Spotkałem się z opinią, że nawet dobry amplituner kina w stereo zagra co najwyżej kilka razy gorzej niż taki wzmacniacz. PS. Teraz mam ONKYO TX-NR626. Jak rozumiem taki, na przykład, TX-RZ720 będzie dużo lepszy? Edytowano 1 godzinę temu przez Dzarko Odpisz, cytując
MASX Napisano 44 minuty temu Napisano 44 minuty temu RZ720 to z tego co pamiętam gra podobnie do serii 6. Dopiero seria RZ8 gra znacząco lepiej. Sam kiedyś przesiadłem się z 686 lub 696 (już nie pamiętam) na RZ840. Chyba miałem wtedy Heco Aurory. Pamiętam, że przeskok był ogromny. Dużo lepiej to grało. Najbardziej zapamiętałem, że RZ fajnie kontrolował bas. Nie było go wcale mniej ale nie dudnił po domu tak jak przy 686/696. Odpisz, cytując
Dzarko Napisano 22 minuty temu Autor Napisano 22 minuty temu 18 minut temu, MASX napisał: RZ720 to z tego co pamiętam gra podobnie do serii 6. Dopiero seria RZ8 gra znacząco lepiej. Sam kiedyś przesiadłem się z 686 lub 696 (już nie pamiętam) na RZ840. Chyba miałem wtedy Heco Aurory. Pamiętam, że przeskok był ogromny. Dużo lepiej to grało. Najbardziej zapamiętałem, że RZ fajnie kontrolował bas. Nie było go wcale mniej ale nie dudnił po domu tak jak przy 686/696. OK, czyli szukać okazji np. na coś takiego: https://www.olx.pl/d/oferta/onkyo-tx-rz-810-amplituner-CID99-ID18mBoB.html Odpisz, cytując
MASX Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu 10 minut temu, Dzarko napisał: OK, czyli szukać okazji np. na coś takiego: https://www.olx.pl/d/oferta/onkyo-tx-rz-810-amplituner-CID99-ID18mBoB.html Nie tyle okazji co czegoś blisko żeby sprawdzić czy wszystko działa i nie kupować w ciemno. W tych modelach pojawiały się problemy z HDMI. Odpisz, cytując
Dzarko Napisano 5 minut temu Autor Napisano 5 minut temu 2 minuty temu, MASX napisał: Nie tyle okazji co czegoś blisko żeby sprawdzić czy wszystko działa i nie kupować w ciemno. W tych modelach pojawiały się problemy z HDMI. OK, rozumiem. Dziękuję. Odpisz, cytując
Recommended Posts