Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
16 minut temu, Butler napisał:

JBL MA710

Szwagier doradzał się Was w sprawie kina. Ja nie mam o tym bladego pojęcia.

@Butler utwierdził go w kupnie jakiegoś zestawu koluminek Klipsch, bo sam od takich zaczynał w kinie.

Szwagier kupił jakiegoś Denona - AVC-X3800H

Czy ten JBL to cos ciekawszego niż ten Denon ?

Edytowano przez terracan1929
Napisano (edytowany)

Denon prezentuje wyższą klasę (większe możliwości), ale zdecydowanie bardziej się też grzeje przez co u Ciebie (prawdopodobnie) to źle się skończyło. Do tej szafeczki brałbym JBL albo wspomniany wyżej Marantz.

Edytowano przez Butler
Napisano
19 godzin temu, PiotrBudowniczy napisał:

Teraz za mniej niż 700 eur / 3k zł da się kupić Pioneer VSX-LX505.

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/202211874_-vsx-lx505-pioneer.html

Może by się pokusić o niego? :) W tym przypadku będzie duża różnica?

Ma trochę za dużo kanałów 9.2, z czego nigdy nie wykorzystam więcej niż 5. Chyba że na zapas, jakby się upalały... :D

najlepszy deal w AV obecnie, klasa 3800H, cena poniżej 2800H, Dirac na pokładzie (w 3800 za słona dopłata).

żal nie skorzystać. I przynajmniej 5.1.2 zrobić! 

Napisano
4 minuty temu, Gumowe Ucho napisał:

I przynajmniej 5.1.2 zrobić! 

Subwoofera nie mam, bo wbudowane tony niskie w kolumny Davis Acoustics Ariane 5 są i tak zbyt mocne dla mnie.

O rozbudowie może pomyślę ;) O to odezwę się jeszcze w osobnym wątku i pokażę jak to u mnie wygląda.

Tymczasem kupię sobie tego VSX-LX505, bo właśnie czytam że jest OP w tych pieniądzach.
Za Denona dostanę pełny zwrot źrodków z amazona, więc parę stówek dokładam i jest upgradge porządny. Martwi mnie jedynie co się stanie ze starym Denonem... :/ Chociaż nie powinienem się tym przejmować, bo u mnie hajs się zgadza.

Napisano

Słabe masz wymagania, Daviskom daaaaaleko do głębi prawdziwie kinowych doznań. Kop który czujesz, ok, ale to najniższe rejestry z porządnych subów robią klimat. I wcale nie musi to być głośny odsłuch.