PiotrBudowniczy Napisano Środa o 18:28 Autor Napisano Środa o 18:28 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: ale po co? To wymiana 1:1 Lepiej wymienić na nowy egzemplarz Denona? Ze zwrotu dostałbym 2400 zł, bo tyle kosztował rok temu. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Środa o 19:14 Napisano Środa o 19:14 Jak ma stać w tym samym miejscu , to Mata NR 1608 w górę lub Cinema 70. Przynajmniej nie ugotujesz Odpisz, cytując
Butler Napisano Środa o 20:09 Napisano Środa o 20:09 JBL MA710 https://allegro.pl/oferta/jbl-ma710-amplituner-kina-domowego-7-2-kanalowy-16063199803 2 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano Środa o 20:24 Napisano Środa o 20:24 (edytowany) 16 minut temu, Butler napisał: JBL MA710 Szwagier doradzał się Was w sprawie kina. Ja nie mam o tym bladego pojęcia. @Butler utwierdził go w kupnie jakiegoś zestawu koluminek Klipsch, bo sam od takich zaczynał w kinie. Szwagier kupił jakiegoś Denona - AVC-X3800H Czy ten JBL to cos ciekawszego niż ten Denon ? Edytowano Środa o 20:26 przez terracan1929 Odpisz, cytując
Butler Napisano Środa o 20:42 Napisano Środa o 20:42 (edytowany) Denon prezentuje wyższą klasę (większe możliwości), ale zdecydowanie bardziej się też grzeje przez co u Ciebie (prawdopodobnie) to źle się skończyło. Do tej szafeczki brałbym JBL albo wspomniany wyżej Marantz. Edytowano Środa o 20:44 przez Butler Odpisz, cytując
PiotrBudowniczy Napisano Sobota o 21:55 Autor Napisano Sobota o 21:55 Teraz za mniej niż 700 eur / 3k zł da się kupić Pioneer VSX-LX505. https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/202211874_-vsx-lx505-pioneer.html Może by się pokusić o niego? W tym przypadku będzie duża różnica? Ma trochę za dużo kanałów 9.2, z czego nigdy nie wykorzystam więcej niż 5. Chyba że na zapas, jakby się upalały... Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 19 godzin temu, PiotrBudowniczy napisał: Teraz za mniej niż 700 eur / 3k zł da się kupić Pioneer VSX-LX505. https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/202211874_-vsx-lx505-pioneer.html Może by się pokusić o niego? W tym przypadku będzie duża różnica? Ma trochę za dużo kanałów 9.2, z czego nigdy nie wykorzystam więcej niż 5. Chyba że na zapas, jakby się upalały... najlepszy deal w AV obecnie, klasa 3800H, cena poniżej 2800H, Dirac na pokładzie (w 3800 za słona dopłata). żal nie skorzystać. I przynajmniej 5.1.2 zrobić! 1 Odpisz, cytując
PiotrBudowniczy Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu 4 minuty temu, Gumowe Ucho napisał: I przynajmniej 5.1.2 zrobić! Subwoofera nie mam, bo wbudowane tony niskie w kolumny Davis Acoustics Ariane 5 są i tak zbyt mocne dla mnie. O rozbudowie może pomyślę O to odezwę się jeszcze w osobnym wątku i pokażę jak to u mnie wygląda. Tymczasem kupię sobie tego VSX-LX505, bo właśnie czytam że jest OP w tych pieniądzach. Za Denona dostanę pełny zwrot źrodków z amazona, więc parę stówek dokładam i jest upgradge porządny. Martwi mnie jedynie co się stanie ze starym Denonem... Chociaż nie powinienem się tym przejmować, bo u mnie hajs się zgadza. Odpisz, cytując
Butler Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Słabe masz wymagania, Daviskom daaaaaleko do głębi prawdziwie kinowych doznań. Kop który czujesz, ok, ale to najniższe rejestry z porządnych subów robią klimat. I wcale nie musi to być głośny odsłuch. Odpisz, cytując
Maykel Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 3 godziny temu, Gumowe Ucho napisał: najlepszy deal w AV obecnie, klasa 3800H, cena poniżej 2800H, Dirac na pokładzie (w 3800 za słona dopłata). żal nie skorzystać. I przynajmniej 5.1.2 zrobić! Myślę że półka wyżej niż denon 3800. Tu masz fajne porównanie. https://pl.heimkinowelten.de/avc-x3800h-vs-vsx-lx305/ Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dnia 10.12.2025 o 19:28, PiotrBudowniczy napisał: Lepiej wymienić na nowy egzemplarz Denona? Ze zwrotu dostałbym 2400 zł, bo tyle kosztował rok temu. Ale czekaj bo Ty go reklamujesz tak? Dnia 10.12.2025 o 21:09, Butler napisał: JBL MA710 https://allegro.pl/oferta/jbl-ma710-amplituner-kina-domowego-7-2-kanalowy-16063199803 jak ma stać w takim miejscu to też jestem za tym JBL Dnia 10.12.2025 o 21:24, terracan1929 napisał: zy ten JBL to cos ciekawszego niż ten Denon ? nie Dnia 13.12.2025 o 22:55, PiotrBudowniczy napisał: Teraz za mniej niż 700 eur / 3k zł da się kupić Pioneer VSX-LX505. https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/202211874_-vsx-lx505-pioneer.html Może by się pokusić o niego? W tym przypadku będzie duża różnica? Ma trochę za dużo kanałów 9.2, z czego nigdy nie wykorzystam więcej niż 5. Chyba że na zapas, jakby się upalały... Świetna okazja. Ale udusisz go w takiej szafce 12 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: najlepszy deal w AV obecnie, klasa 3800H, cena poniżej 2800H, Dirac na pokładzie (w 3800 za słona dopłata). żal nie skorzystać. I przynajmniej 5.1.2 zrobić! moim zdaniem to klasa wyżej niż 3800 Odpisz, cytując
PiotrBudowniczy Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 10 godzin temu, Butler napisał: Słabe masz wymagania, Daviskom daaaaaleko do głębi prawdziwie kinowych doznań O, to ciekawe, bo odsłuchiwałem bardzo wielu głosnikow w Warszawie, Krakowie i Rzeszowie. Już nie pamiętam dokładnie co, ale w budżecie do 10k za same jednostki i Davisy wypadły dla mnie najepiej ze wszystkiego. Na wszystkich gościach robi wrażenie. Po roku kupiłbym je drugi raz. 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Ale czekaj bo Ty go reklamujesz tak? Tak, a o co chodzi? Amazon ma ciekawą politykę, bo nie naprawia u producenta, tylko zwraca pieniądze. Nie wiem co z tym dalej robią. 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Świetna okazja. Ale udusisz go w takiej szafce Raczej nie, Pioneer ma aktywne chłodzenie w przeciwieństwie do Denona. No i tak jak mi poradziliście wcześniej, wywalę półkę na dole i będzie dużo wolnej przestrzeni nad AVR. W razie czego, mam 4 letnią gwarancję Ogólnie ciekawe że Denon mi padł od przegrzania zimą przy 19 stopniach, podczas gdy grał całe lato przy 26-28 stopniach. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 40 minut temu, PiotrBudowniczy napisał: Raczej nie, Pioneer ma aktywne chłodzenie w przeciwieństwie do Denona. No i tak jak mi poradziliście wcześniej, wywalę półkę na dole i będzie dużo wolnej przestrzeni nad AVR. W razie czego, mam 4 letnią gwarancję Nie ma to znaczenia bo musi mieć skąd zaciągnąć chłodniejsze powietrze. Odpisz, cytując
Butler Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, PiotrBudowniczy napisał: Na wszystkich gościach robi wrażenie. Po roku kupiłbym je drugi raz. Ale co to ma do rzeczy? Fajnie Ci się wpasowaly i granie Ci odpowiada. Tego przecież nikt nie podważa. Co nie zmienia faktu że mówimy o częstotliwościach rzędu 20-40Hz które te Twoje kolumny nie wyciągną w zadowalającym stopniu. Odpisz, cytując
Recommended Posts