PiotrBudowniczy Napisano 10 grudnia Autor Napisano 10 grudnia 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: ale po co? To wymiana 1:1 Lepiej wymienić na nowy egzemplarz Denona? Ze zwrotu dostałbym 2400 zł, bo tyle kosztował rok temu. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 10 grudnia Napisano 10 grudnia Jak ma stać w tym samym miejscu , to Mata NR 1608 w górę lub Cinema 70. Przynajmniej nie ugotujesz Odpisz, cytując
Butler Napisano 10 grudnia Napisano 10 grudnia JBL MA710 https://allegro.pl/oferta/jbl-ma710-amplituner-kina-domowego-7-2-kanalowy-16063199803 2 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 10 grudnia Napisano 10 grudnia (edytowany) 16 minut temu, Butler napisał: JBL MA710 Szwagier doradzał się Was w sprawie kina. Ja nie mam o tym bladego pojęcia. @Butler utwierdził go w kupnie jakiegoś zestawu koluminek Klipsch, bo sam od takich zaczynał w kinie. Szwagier kupił jakiegoś Denona - AVC-X3800H Czy ten JBL to cos ciekawszego niż ten Denon ? Edytowano 10 grudnia przez terracan1929 Odpisz, cytując
Butler Napisano 10 grudnia Napisano 10 grudnia (edytowany) Denon prezentuje wyższą klasę (większe możliwości), ale zdecydowanie bardziej się też grzeje przez co u Ciebie (prawdopodobnie) to źle się skończyło. Do tej szafeczki brałbym JBL albo wspomniany wyżej Marantz. Edytowano 10 grudnia przez Butler Odpisz, cytując
PiotrBudowniczy Napisano Sobota o 21:55 Autor Napisano Sobota o 21:55 Teraz za mniej niż 700 eur / 3k zł da się kupić Pioneer VSX-LX505. https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/202211874_-vsx-lx505-pioneer.html Może by się pokusić o niego? W tym przypadku będzie duża różnica? Ma trochę za dużo kanałów 9.2, z czego nigdy nie wykorzystam więcej niż 5. Chyba że na zapas, jakby się upalały... Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano Niedziela o 17:32 Napisano Niedziela o 17:32 19 godzin temu, PiotrBudowniczy napisał: Teraz za mniej niż 700 eur / 3k zł da się kupić Pioneer VSX-LX505. https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/202211874_-vsx-lx505-pioneer.html Może by się pokusić o niego? W tym przypadku będzie duża różnica? Ma trochę za dużo kanałów 9.2, z czego nigdy nie wykorzystam więcej niż 5. Chyba że na zapas, jakby się upalały... najlepszy deal w AV obecnie, klasa 3800H, cena poniżej 2800H, Dirac na pokładzie (w 3800 za słona dopłata). żal nie skorzystać. I przynajmniej 5.1.2 zrobić! 1 Odpisz, cytując
PiotrBudowniczy Napisano Niedziela o 18:24 Autor Napisano Niedziela o 18:24 4 minuty temu, Gumowe Ucho napisał: I przynajmniej 5.1.2 zrobić! Subwoofera nie mam, bo wbudowane tony niskie w kolumny Davis Acoustics Ariane 5 są i tak zbyt mocne dla mnie. O rozbudowie może pomyślę O to odezwę się jeszcze w osobnym wątku i pokażę jak to u mnie wygląda. Tymczasem kupię sobie tego VSX-LX505, bo właśnie czytam że jest OP w tych pieniądzach. Za Denona dostanę pełny zwrot źrodków z amazona, więc parę stówek dokładam i jest upgradge porządny. Martwi mnie jedynie co się stanie ze starym Denonem... Chociaż nie powinienem się tym przejmować, bo u mnie hajs się zgadza. Odpisz, cytując
Butler Napisano Niedziela o 20:50 Napisano Niedziela o 20:50 Słabe masz wymagania, Daviskom daaaaaleko do głębi prawdziwie kinowych doznań. Kop który czujesz, ok, ale to najniższe rejestry z porządnych subów robią klimat. I wcale nie musi to być głośny odsłuch. Odpisz, cytując
Maykel Napisano Niedziela o 21:11 Napisano Niedziela o 21:11 3 godziny temu, Gumowe Ucho napisał: najlepszy deal w AV obecnie, klasa 3800H, cena poniżej 2800H, Dirac na pokładzie (w 3800 za słona dopłata). żal nie skorzystać. I przynajmniej 5.1.2 zrobić! Myślę że półka wyżej niż denon 3800. Tu masz fajne porównanie. https://pl.heimkinowelten.de/avc-x3800h-vs-vsx-lx305/ Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 06:21 Napisano Poniedziałek o 06:21 Dnia 10.12.2025 o 19:28, PiotrBudowniczy napisał: Lepiej wymienić na nowy egzemplarz Denona? Ze zwrotu dostałbym 2400 zł, bo tyle kosztował rok temu. Ale czekaj bo Ty go reklamujesz tak? Dnia 10.12.2025 o 21:09, Butler napisał: JBL MA710 https://allegro.pl/oferta/jbl-ma710-amplituner-kina-domowego-7-2-kanalowy-16063199803 jak ma stać w takim miejscu to też jestem za tym JBL Dnia 10.12.2025 o 21:24, terracan1929 napisał: zy ten JBL to cos ciekawszego niż ten Denon ? nie Dnia 13.12.2025 o 22:55, PiotrBudowniczy napisał: Teraz za mniej niż 700 eur / 3k zł da się kupić Pioneer VSX-LX505. https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/202211874_-vsx-lx505-pioneer.html Może by się pokusić o niego? W tym przypadku będzie duża różnica? Ma trochę za dużo kanałów 9.2, z czego nigdy nie wykorzystam więcej niż 5. Chyba że na zapas, jakby się upalały... Świetna okazja. Ale udusisz go w takiej szafce 12 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: najlepszy deal w AV obecnie, klasa 3800H, cena poniżej 2800H, Dirac na pokładzie (w 3800 za słona dopłata). żal nie skorzystać. I przynajmniej 5.1.2 zrobić! moim zdaniem to klasa wyżej niż 3800 Odpisz, cytując
PiotrBudowniczy Napisano Poniedziałek o 07:38 Autor Napisano Poniedziałek o 07:38 10 godzin temu, Butler napisał: Słabe masz wymagania, Daviskom daaaaaleko do głębi prawdziwie kinowych doznań O, to ciekawe, bo odsłuchiwałem bardzo wielu głosnikow w Warszawie, Krakowie i Rzeszowie. Już nie pamiętam dokładnie co, ale w budżecie do 10k za same jednostki i Davisy wypadły dla mnie najepiej ze wszystkiego. Na wszystkich gościach robi wrażenie. Po roku kupiłbym je drugi raz. 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Ale czekaj bo Ty go reklamujesz tak? Tak, a o co chodzi? Amazon ma ciekawą politykę, bo nie naprawia u producenta, tylko zwraca pieniądze. Nie wiem co z tym dalej robią. 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Świetna okazja. Ale udusisz go w takiej szafce Raczej nie, Pioneer ma aktywne chłodzenie w przeciwieństwie do Denona. No i tak jak mi poradziliście wcześniej, wywalę półkę na dole i będzie dużo wolnej przestrzeni nad AVR. W razie czego, mam 4 letnią gwarancję Ogólnie ciekawe że Denon mi padł od przegrzania zimą przy 19 stopniach, podczas gdy grał całe lato przy 26-28 stopniach. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Poniedziałek o 08:19 Napisano Poniedziałek o 08:19 40 minut temu, PiotrBudowniczy napisał: Raczej nie, Pioneer ma aktywne chłodzenie w przeciwieństwie do Denona. No i tak jak mi poradziliście wcześniej, wywalę półkę na dole i będzie dużo wolnej przestrzeni nad AVR. W razie czego, mam 4 letnią gwarancję Nie ma to znaczenia bo musi mieć skąd zaciągnąć chłodniejsze powietrze. Odpisz, cytując
Butler Napisano Poniedziałek o 09:00 Napisano Poniedziałek o 09:00 1 godzinę temu, PiotrBudowniczy napisał: Na wszystkich gościach robi wrażenie. Po roku kupiłbym je drugi raz. Ale co to ma do rzeczy? Fajnie Ci się wpasowaly i granie Ci odpowiada. Tego przecież nikt nie podważa. Co nie zmienia faktu że mówimy o częstotliwościach rzędu 20-40Hz które te Twoje kolumny nie wyciągną w zadowalającym stopniu. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:37 Napisano wczoraj o 06:37 22 godziny temu, PiotrBudowniczy napisał: Tak, a o co chodzi? Amazon ma ciekawą politykę, bo nie naprawia u producenta, tylko zwraca pieniądze. Nie wiem co z tym dalej robią. pewnie od producenta też biorą zwrot. Za dużo zabawy. A to potem trafia na rynek niemiecki jako Refurbished. 22 godziny temu, PiotrBudowniczy napisał: aczej nie, Pioneer ma aktywne chłodzenie w przeciwieństwie do Denona. No i tak jak mi poradziliście wcześniej, wywalę półkę na dole i będzie dużo wolnej przestrzeni nad AVR. W razie czego, mam 4 letnią gwarancję Ma wentylatorek ok, ale to też nie chodzi o to żeby on pracował na 100% wydajności od startu. No ale jak chcesz. Twój system Tylko pamiętaj że producent może odmówić gwarancji przez uszkodzenei wynikłe z przegrzania. Mają jak to sprawdzic. Jak Amazon do tego podchodzi to tu sięnie odzywam. JAk będziesz tak wymieniał amplituner co chwile. Ok. Odpisz, cytując
PiotrBudowniczy Napisano wczoraj o 09:58 Autor Napisano wczoraj o 09:58 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: JAk będziesz tak wymieniał amplituner co chwile. Ok. To też jest sposób cygański. Można używać sprzętu rok, wymyślać usterki, oddawać i kupować nowe 😂 Ale to trzeba nie mieć sumienia. Dlatego następny avr będzie miał lepiej. Wywalam półeczkę, dodaje opcjonalne wentylatorki i będzie git. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Amazon faktycznie by tak przyjmował bez końca reklamację? Jak mówie w Polce dystrybutor serwisowy pozna że jest używany w niewłaściwy sposób. Odpisz, cytując
Recommended Posts