RoRo Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Kilka uwag (niektóre raz kolejny): -proszę bez politykowania; -wątek dotyczy kolumn, a nie motoryzacji, więc OT może być usuwane; -proszę bez obrażania innych użytkowników i bez złośliwych komentarzy (choćby w stylu "czytaj że zrozumieniem"). W związku z tym parę wpisów wyleciało... Dla ułatwienia "czytania ze zrozumieniem" 😉 - jak ktoś ma z tym problem i nie zastosuje się do poniższych próśb, to może liczyć na kilka dni "urlopu od pisania" na Forum AUDIO. Pozdrawiam PS. Tego typu uwagi dotyczą również innych wątków (politykowanie i motoryzacja). Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu 1 godzinę temu, Chmarski napisał: - Dwie różne sprawy. Oceny sprzedającego jakość produktu - sprawdzam i to staram się bardzo dokładnie to zrobić. Jeśli chodzi o towary to sprawdzam te, które wcześniej sobie sam wstępnie wybiorę i wtedy cisnę głębsze poszukiwania i porównania. I tu dochodzimy do audio, które jest czymś innym niż zakup routera, ekspresu do kawy czy powerbanka. Audio jest jak perfumy czy zegarki. To są rzeczy indywidualne. Perfum dopóki na sobie nie sprawdzę nie kupuję choćby miały mega recenzje. Ja mogę zakochać się w takich, które dla Ciebie będą śmierdziały, a mi Twoje nie podejdą. Może być też tak, że w sumie uderzymy w podobne zapachy. Na przykład Ty się zdecydujesz na Davidoff Cool Water, a ja na Creed Green Irish Tweed. Ty będziesz mnie pytał po co przepłacam skoro mógłbym wziąć tego Davidoffa, ale ja czuję te subtelne różnice i uważam, że warto do nich dopłacić. Zegarek może genialnie wyglądać na czyimś ręku, w gablocie czy na zdjęciach, a na moim ręku traci tą genialność. Dla przykładu, kiedyś przymierzyłem trzy wersje kolorystyczne Omegi Seamaster. Patrząc na nie w gablocie kolejność na podium była 1, 2 i 3, a na ręku jak mierzyłem to kolejność była odwrotna 3, 2 i 1. Co ciekawe po odłożeniu ich do gabloty, znowu najbardziej podobały mi się w kolejności 1, 2 i 3. Ja zegarek muszę przymierzyć, bo potem ja na niego będę patrzył codziennie.. i uwielbiam te sytuacje gdy chcę sprawdzić która godzina, po czym tak się cieszę spojrzeniem na zegarek, ze zapominam tą godzinę sprawdzić. Po prostu sobie patrzę na zegarek i sprawia mi to frajdę. Wiem, dla niektórych to debilne, ale dla mnie mega życiowa sytuacja. No i audio. Mógłbym wpaść tu na forum i zapytać jaki zestaw kolumny + wzmacniacz do 15k PLN. Dostałbym propozycje pewniaków i może byłbym szczęśliwy. Jednak dzisiaj wiem, ze nie tak bardzo jak to faktycznie było możliwe. A było możliwe tylko dzięki temu, że sam posłuchałem i indywidualnie dobrałem sobie sprzęt taki jak mi najbardziej pasuje. Jakbym miał okazję posłuchać tych chińskich kolumn czy kabli to mógłbym sobie wyrobić o nich własne zdanie. Wtedy sprawdziłbym wpisy kupujących żeby sprawdzić czy ktoś nie natrafił na jakieś problemy. Jeśli jednak nie mam szansy ich posłuchać to nie leżą w kręgu moich zainteresowań. Jeśli mam pieniądze, to wolę zapłacić 2-3 razy więcej za osłuchanego przeze mnie pewniaka. Jeśli pieniędzy nie mam, to nie wydaję na coś czego nie słuchałem, tylko dalej zbieram na te droższe, ale osłuchane osobiście. Może i tracę jeśli faktycznie zgrają tak samo czy bardzo podobnie, ale zabezpieczam się przed wtopą gdyby mi nie podeszło. No i nigdy nie kupuję sprzętu audio z myślą ile na nim stracę przy odsprzedaży i czy szybko go odsprzedam. Mam bardzo mało popularne kolumny, z bardzo mało popularnymi wzmacniaczami. Jednak to ten właśnie zestaw daje mi największą radość z tego wszystkiego co słuchałem i na ile mi starczyło funduszy. Dalsze kroki, gdyby pojawiły się kolejne fundusze tez już mam w miarę zaplanowane (osłuchane). Nic dodać nic ująć 😊 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 23 godziny temu, lpomis napisał: Pragnę zauważyć, że większość "zdjęć", które pojawiły się w wątku, to jedynie marnej jakości wizualizacje, zrobione przez AI. Te kolumny nie zostały fizycznie stworzona, a co dopiero sfotografowane. Dajecie się robić w jajo, dyskutujecie o rzeczach, które nawet nie istnieją. Weźcie sobie chociaż te fotki przejrzyjcie w nowej zakładce, w odpowiednim powiększeniu, zwróćcie uwagę na detale. A swoją drogą, Chińczycy są bezczelni. Przykłady, pierwsze z brzegu: Gdyby John Bowers żył, to by się obraził Ale jeśli to stworzyło faktycznie AI, no to wzorowali się od najlepszych 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts