MCHammer2022 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 56 minut temu, Rafał S napisał: Ja się kiedyś zgodziłem na coś takiego jak sprzedawałem (wysyłkowo!) Opery Callas. Na pewno miałeś oryginalne kartony/styropiany. Podziwiam za odwagę. Ja bym na taki układ raczej nie poszedł - za duże ryzyko uszkodzeń. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 3 minuty temu, MCHammer2022 napisał: Na pewno miałeś oryginalne kartony/styropiany. Oczywiście. Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) @Konar Ever nie kupuj tych Amunów - 1999zł to za drogo. Poza tym do twojego wzmacniacza z górnej półki jak już to powinieneś szukać Quadrali też z wyższej serii niż Amun np. Wotan. Oddzielna kwestia to brzmienie: Quadrale grają jasno - miałem Wotany mk2 (z wstęgą) i mnie to denerwowało - pytanie czy lubisz jasny styl? Edytowano 4 godziny temu przez MCHammer2022 Odpisz, cytując
Konar Ever Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, MCHammer2022 napisał: @Konar Ever nie kupuj tych Amunów - 1999zł to za drogo. Poza tym do twojego wzmacniacza z górnej półki jak już to powinieneś szukać Quadrali też z wyższej serii niż Amun np. Wotan. Oddzielna kwestia to brzmienie: Quadrale grają jasno - miałem Wotany mk2 (z wstęgą) i mnie to denerwowało - pytanie czy lubisz jasny styl? o kurde ale żeś mi zabił ćwieka teraz, kiedy już byłem zdecydowany. Wydaje mi się, że lubię jasny styl Lubie wokal i instrumenty, reszta mnie nie interesuje już chyba Edytowano 3 godziny temu przez Konar Ever Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 44 minuty temu, Konar Ever napisał: Wydaje mi się, że lubię jasny styl Nawet jeżeli lubisz to te Amuny są za drogie - myślę, że powinny w Polsce kosztować max 1500zł. Za 2000zł można już kupić podłogowe Wotany z wstęgą, które są z wyższej półki niż Amuny. Vintage'owe kolumny nie są złe ale konieczny jest dokładny odsłuch i niska cena zakupu - wtedy ma taki zakup sens, żeby na tym nie stracić w razie zmiany koncepcji i sprzedaży. Tutaj w zakładce "sold" możesz obejrzeć po jakiej cenie chodzą poszczególne modele: https://www.hifishark.com/search?q=amun Koncepcja z kolumnami vintage jest bardzo dobra ale zanim coś kupisz proponowałbym ci serię starannych odsłuchów: monitory Quadral Wotan z wstęgą LINK (tutaj tylko odsłuch bez zakupu, bo cena z kosmosu - ja swoje sprzedałem za 1500zł), Dali 850 LINK (tutaj też sam odsłuch bez zakupu, bo nie wszystkie głośniki są fabryczne - gdyby ci się spodobały to kupiłbyś inny, fabrycznie oryginalny egzemplarz z dalszej lokalizacji w Polsce, można trafić za 1500zł) i tych ATL 312, o których dyskutujecie na sąsiednim forum (w Niemczech do wyrwania za 250€ LINK). Edytowano 2 godziny temu przez MCHammer2022 Odpisz, cytując
Konar Ever Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 46 minut temu, MCHammer2022 napisał: Nawet jeżeli lubisz to te Amuny są za drogie - myślę, że powinny w Polsce kosztować max 1500zł. Za 2000zł można już kupić podłogowe Wotany z wstęgą, które są z wyższej półki niż Amuny. Vintage'owe kolumny nie są złe ale konieczny jest dokładny odsłuch i niska cena zakupu - wtedy ma taki zakup sens, żeby na tym nie stracić w razie zmiany koncepcji i sprzedaży. Tutaj w zakładce "sold" możesz obejrzeć po jakiej cenie chodzą poszczególne modele: https://www.hifishark.com/search?q=amun Koncepcja z kolumnami vintage jest bardzo dobra ale zanim coś kupisz proponowałbym ci serię starannych odsłuchów: monitory Quadral Wotan z wstęgą LINK (tutaj tylko odsłuch bez zakupu, bo cena z kosmosu - ja swoje sprzedałem za 1500zł), Dali 850 LINK (tutaj też sam odsłuch bez zakupu, bo nie wszystkie głośniki są fabryczne - gdyby ci się spodobały to kupiłbyś inny, fabrycznie oryginalny egzemplarz z dalszej lokalizacji w Polsce, można trafić za 1500zł) i tych ATL 312, o których dyskutujecie na sąsiednim forum (w Niemczech do wyrwania za 250€ LINK). Kurde fajna strona do sprawdzania cen, pomyśle nad innymi, ale nie wiem, czy jeszcze mam siły Po ATL nie będę jechał do Niemiec, na koniec Polski nie mam jak pojechać, a co dopiero na Niemcy. Domyślałem się, że mają dużo taniej skoro większość ofert to od handlarzy niestety Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Konar Ever napisał: pomyśle nad innymi, ale nie wiem, czy jeszcze mam siły Ok. Chodziło mi o to, żebyś miał pełną wiedzę o możliwych opcjach i cenach. Przedyskutujcie na winyl.net temat i coś na pewno wymyślicie. Odpisz, cytując
Konar Ever Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, MCHammer2022 napisał: Ok. Chodziło mi o to, żebyś miał pełną wiedzę o możliwych opcjach i cenach. Przedyskutujcie na winyl.net temat i coś na pewno wymyślicie. dzięki za pomoc Odpisz, cytując
Recommended Posts