Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Przebijam i jednocześnie podbijam post  z innego wątku:

Kilka osób z forum już testowało ten sprzęt u siebie w domu, w swoich systemach.

Jak porównacie Warmer'a do np. Gustarda R26? 

Napisano
1 godzinę temu, bartleby napisał:

@mateolo2 jak tam różnica NOS a OS? Gdzieś czytałem, że OS daje więcej 'góry'.

Jeszcze nie porównywałem. Zawsze w oversamplingu dochodzi góry. U mnie w nos jest perfekt, więc nie korci, żeby sprawdzać os.

1 godzinę temu, cymes napisał:

Piękny skubaniec !

Wizualnie jest obleeedny

Nawet jak się zajrzy z boku to widać świecące się lampki 

Napisano

Uprzejma prośba.

Koledzy którzy będą odsłuchiwali i chcą podzielić się swoimi komentarzami proszę o;

podanie na wstępie w jakim trybie słuchali ( NOS czy OS)

oraz jaki sygnał dostarczyli : optyk,coax czy USB , częstotliwość próbkowania, głębia bitowa .

Dziękuję.

Napisano
3 minuty temu, cymes napisał:

Można by zamocować na paście termoprzewodzącej do procesorów radiatory na gornej płycie.

image.jpeg.52f4670f280abcbe87249c33b4b30060.jpeg

Szybko pomysły na mody wjeżdżają. Skąd to? Coś złego się dzieje ze sprzętem, czy to tylko wybieg w przód? Zapobieganie? 

Napisano
6 minut temu, cymes napisał:

Zapobieganie. Nie wiem jaka jest optymalna temperatura pracy, takie radiatory pomogą szybko odprowadzić ciepło, to na pewno plus ale czy konieczność  ?

OK. Ale rozumiem, że pomysł że z tymi radiatorami to chodziło o przyklejenie ich do podzespołów wewnątrz obudowy Warmera, a nie na jej  "wierzchu"?

Napisano
1 minutę temu, Mprezi napisał:

Ale czy konsument ma wprowadzać zmiany technologiczne których producent nie przewidział?

Mamy to we krwi. Ile razy już czytałem / i sam dokonywałem zmian/ , a to kondensatorów , a to okablowania wewnętrznego , a to opamp-ów , lamp w nowiutkim sprzęcie . Konstruktorom się nie ufa :) 

Napisano
2 minuty temu, Mprezi napisał:

Ale czy konsument ma wprowadzać zmiany technologiczne których producent nie przewidział?

Inżynier musi być spójny z księgową.

1 minutę temu, Vectorinni napisał:

przyklejenie ich do podzespołów wewnątrz obudowy Warmera

Do zew. części górnej płyty obudowy.

Napisano
2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Mamy to we krwi. Ile razy już czytałem / i sam dokonywałem zmian/ , a to kondensatorów , a to okablowania wewnętrznego , a to opamp-ów , lamp w nowiutkim sprzęcie . Konstruktorom się nie ufa :) 

Ja to samo. Ostatnio całe okablowanie w kolumnach i terminale wymieniłem. Ależ to była zabawa!

Napisano

No marzenie każdego kupującego ...kupić nowe urządzenie i po zaopatrzeniu się dodatkowe radiatory własnoręcznie je zainstalować (w jakiś tam sposób) by z ów zakup był docelowym dac -iem zamiast dac-o farelką 😁 ...