Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

A ma to to również otworowanie na dolnym elemencie obudowy/podstawie? Bo słabo widać ale raczej nie. 

Ma ktoś może porównanie z jakimś CD ze stopniem wyjściowym na lampie? Bo to zasadniczo podobna konstrukcja. Unison miał w ofercie takie odtwarzacze, na pewno ktoś jeszcze również.

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano
3 minuty temu, jakubk napisał:

To już widzę pomysł na pierwszego 'moda' i kolejnego knefla z tyłu 🙂

Zaczyna pomału się tworzyć lista "modów" 😅 ...dodatkowe chłodzenie, możliwość wyłączenia podświetlenia "wycieraczek" - cdn ??? 🤔

Napisano
1 godzinę temu, tmnich napisał:

Nie, czysta mechanika, zero dodatkowej zbędnej elektroniki.

Pytam , bo zastanawiałem się czy nie zakupić do systemu lampowego dac-a na lampach. Duży plus za wskaźniki analogowe , ale to światełko na stałe jest dla mnie nie do przyjęcia. Akceptuje u siebie max. takie :

IMG_7407.JPG

Napisano (edytowany)

Ale zrobienie prostego wyłącznika to nie kompromis to dziadowanie za kilka złotych 🤔

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano
Przed chwilą, cymes napisał:

W sumie jak ktoś nie chce światłości można jeden kabelek obciąć :13_upside_down:

Zawsze można własnoręcznie zrobić dodatkowy wyłącznik i zainstalować go gdzieś na zewnątrz obudowy 😁

Napisano

Mnie temperatura obudowy aż tak nie martwi, ale lampy niemal leżące na tych żółtych kondensatorach już trochę tak. One na pewno mają odpowiednią tolerancję termalną,  no ale wyobraźnia mocno się załącza.

Zdjęcie kradzione z forum gdzie "rządzą cyferki", opis: I changed mine also with JB capacitors 2,2uF /200V and Miflex MKP13 0,33uF /400V.

upgrade.jpg

Napisano
2 minuty temu, cymes napisał:

Może napisze ktoś coś o brzmieniu bo trzeba będzie zmienić tytuł na Polak potrafi.

Warmer gra muzykalnie, w przeciwieństwie do DS w Wiim Ultra, Node 2024, A6,  generalnie każda tania implementacja sabre wypada blado na tle warmera.
Teraz testuje na plikach FLAC, 24bit-192kHz I DSD z NAS, jako transport IPad. 

Napisano
50 minut temu, tomek4446 napisał:

Pytam , bo zastanawiałem się czy nie zakupić do systemu lampowego dac-a na lampach. Duży plus za wskaźniki analogowe , ale to światełko na stałe jest dla mnie nie do przyjęcia. Akceptuje u siebie max. takie :

IMG_7407.JPG

Dla mnie też to było nie do przyjęcia na początku. Ale w rzeczywistości kompletnie nie razi, nawet w ciemnym pomieszczeniu. 

45 minut temu, Artur Charicki napisał:

A napiszcie jeszcze czy w zupełnej ciemności siedząc 2,5m od Warmera da radę wytrzymać czy za bardzo to oświetlenie razi? 

Jest ok :) Nie razi. A jestem na to bardzo wrażliwy w wiimie mam ekran prawie na 0