Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
27 minut temu, bartleby napisał:

Mnie temperatura obudowy aż tak nie martwi, ale lampy niemal leżące na tych żółtych kondensatorach już trochę tak. One na pewno mają odpowiednią tolerancję termalną,  no ale wyobraźnia mocno się załącza.

Zdjęcie kradzione z forum gdzie "rządzą cyferki", opis: I changed mine also with JB capacitors 2,2uF /200V and Miflex MKP13 0,33uF /400V.

upgrade.jpg

W standardowych warunkach do +85°C ...

Napisano (edytowany)
8 minut temu, MacieQ napisał:

Powiem tak, po paru h słuchania jak się przyłoży rękę to górnej obudowy to nie parzy, ale jest bardzo gorąca. Na początku chciałem go położyć na wzmacniaczu, ale zrezygnowałem i wygospodarowałem mu specjalne miejsce z dużą ilością przestrzeni dookoła plus dałem wyższe nóżki, żeby otwory na dole lepiej działały. Fiio w opakowaniu daje na początku wielką pomarańczową kartę wielkości pudełka “warning” w której jest napisane w jakiej przestrzeni go nie stawiać. 

I sobie gra :)

Edytowano przez mateolo2
Napisano
7 minut temu, MacieQ napisał:

Tylko tu będą pracowały w stosunkowo wysokiej temperaturze 100% czasu pracy urządzenia, nie skokowo jak procesor w pc. Wyobraźnia kopie...

Napisano (edytowany)
2 minuty temu, bartleby napisał:

Tylko tu będą pracowały w stosunkowo wysokiej temperaturze 100% czasu pracy urządzenia, nie skokowo jak procesor w pc. Wyobraźnia kopie...

Zobaczymy, ma gwarancję :) Jeden gość z YT dobija właśnie 600h grania i nic się nie dzieje

Edytowano przez mateolo2
Napisano
8 minut temu, bartleby napisał:

No dlatego napisałem że w standardowych warunkach ...teraz kwestia co można zaliczyć do warunków standardowych 🤔

Napisano
24 minuty temu, mateolo2 napisał:

dałem wyższe nóżki

No właśnie. Skąd je wytrzasnąłeś?

4 minuty temu, maciek72 napisał:

Kupiłem Warmer , 2-4 tygodnie oczekiwania

Pewnie wziąłeś czarny...

Napisano (edytowany)
5 minut temu, maciek72 napisał:

Broniłem się długo przed wydatkami :)

I , pękłem :(

Kupiłem Warmer , 2-4 tygodnie oczekiwania. Mam nadzieję , że do tego czasu nie znajdziecie więcej wad :)

Braaawo! Będziesz zachwycony 

1 minutę temu, Palmos napisał:

No właśnie. Skąd je wytrzasnąłeś?

Jest tego mnóstwo na allegro, temu i Ali. Ja te kupiłem na temu za 24 zł 

Edytowano przez mateolo2
Napisano
1 minutę temu, mateolo2 napisał:

Ja te kupiłem na temu za 24 zł 

Jakbyś miał ochotę to daj link lub foto z temu.

9 minut temu, maciek72 napisał:

Broniłem się długo przed wydatkami :)

I , pękłem :(

Kupiłem Warmer

Ja też coś tam poklikałem po pijaku w telefonie i jedzie też do mnie, tylko że srebrny 

Napisano (edytowany)
6 minut temu, Palmos napisał:

Jakbyś miał ochotę to daj link lub foto z temu.

Ja też coś tam poklikałem po pijaku w telefonie i jedzie też do mnie, tylko że srebrny 

Jak wpiszesz na temu “kolce audio” to Ci wyskoczą. 

Ja jedyną wadą jaką znalazłem i nie wiem czy to tylko mój egzemplarz, ale gniazdo USB c jest jakoś tak osadzone że kabel leci w dól pod kątem. A ja lubię jak jest prosto i sztywno ;)IMG_7738.jpeg.241d48c2459376b7a298ffa3b335c84e.jpeg

Edytowano przez mateolo2
Napisano (edytowany)

Dla mnie największy efekt “lal” warmera to jak wcześniej słuchając z wiim ultra - była scena, przestrzeń, ale jednak czuć było, że dźwięk wydobywa się z przetworników. A po podłączeniu fiio ten dźwięk już nie wydobywa się z przetworników tylko jest ten efekt “3d” - wydobywa się ze środka kolumny, zza kolumny, z boków. Plus nagle moja kolumna brzmi jakby miała pudło rezonansowe jak gitara klasyczna. No piorunujący jest ten efekt. Banan na gębie non stop. A mam dopiero ze 2-3h grania więc ile dobrego jeszcze przede mną. W necie ludzie piszą, że granie dopiero zaczyna się po 100h. Korci mnie nawet, żeby na noc zostawiać warmera z sygnałem ze streamera, żeby lampki się wygrzewały szybciej ;)

Edytowano przez mateolo2
Napisano
19 minut temu, Palmos napisał:

Pewnie wziąłeś czarny...

W sklepie jest napisane, że na wszystkie jest 2 - 4 tygodnie. Mnie napisali, że na czarne trzeba poczekać, a srebrne są. Kurde, chyba jednak wolałbym czarny... 🫣

Napisano
2 minuty temu, bartleby napisał:

W sklepie jest napisane, że na wszystkie jest 2 - 4 tygodnie. Mnie napisali, że na czarne trzeba poczekać, a srebrne są. Kurde, chyba jednak wolałbym czarny... 🫣

Moim zdaniem srebrny wygląda “drożej”. Ale to już kwestia gustu. U mnie cały sprzęt srebrny. 

Napisano
24 minuty temu, mateolo2 napisał:

A mam dopiero ze 2-3h grania więc ile dobrego jeszcze przede mną. W necie ludzie piszą, że granie dopiero zaczyna się po 100h.

Wierzysz w te opowieści ??? Testowałem kilka dac-ów, kilka streameròw i w żadnym obecnie z posiadanych klocków nie odnotowałem jakichkolwiek zmian w brzmieniu po jakimś tam czasie pracy 🤨 - uznaję jedną zasadę - dostaję sprzęt, podłączam i albo będzie to " ooo tak 🤩" albo "ooo nie 🤢".

Napisano
8 minut temu, MacieQ napisał:

w żadnym obecnie z posiadanych klocków nie odnotowałem jakichkolwiek zmian w brzmieniu po jakimś tam czasie pracy 🤨

U mnie tak samo. Niby 600h (R-1 NOS) wygrzewania? I do tego najlepiej nie wyłączać bo najlepiej gra po kilku a nawet kilkunastu godzinach pracy. Nic takiego nie odnotowałem.

Napisano (edytowany)
13 minut temu, MacieQ napisał:

Wierzysz w te opowieści ??? Testowałem kilka dac-ów, kilka streameròw i w żadnym obecnie z posiadanych klocków nie odnotowałem jakichkolwiek zmian w brzmieniu po jakimś tam czasie pracy 🤨 - uznaję jedną zasadę - dostaję sprzęt, podłączam i albo będzie to " ooo tak 🤩" albo "ooo nie 🤢".

Ok, ale były to sprzęty lampowe? Każda lampa potrzebuje czasu na wygrzanie. To powszechna wiedza w świecie audio. I też za bardzo przez nikogo nie podważana. Dyskutować można o wygrzewaniu zwykłego sprzętu audio, ale nie lamp. 

Edytowano przez mateolo2
Napisano (edytowany)

Dokładnie

Lampy potrzebują czasu ale one tu robią jako bufor więc się okaże.

Spotkalem się tu na forum z opiniami że coś od razu wyjęte z kartonu nie gra, tylko trzeba pograć.

Edytowano przez Palmos
Napisano
1 godzinę temu, mateolo2 napisał:

Ja jedyną wadą jaką znalazłem i nie wiem czy to tylko mój egzemplarz, ale gniazdo USB c jest jakoś tak osadzone że kabel leci w dól pod kątem. A ja lubię jak jest prosto i sztywno ;)IMG_7738.jpeg.241d48c2459376b7a298ffa3b335c84e.jpeg

@tmnich @leoś powiedzcie że u Was też tak jest 😂