Rycerz Napisano 31 grudnia 2025 Napisano 31 grudnia 2025 Dzień dobry. Wiem, że polecaną metodą jest zakup głośników i dobieranie do nich wzmacniacza. Ale stalo sie odwrotnie. Syn kupił mi Denona PMA-600NE i CD Denon DCD-900NE. Bez kabli i bez kolumn. Co dokupić, żeby to dobrze grało ? Pokój okolo 20 metrów, muzyka to rock lat 70-tych. Mam ponad 50 lat, i kłopoty ze słuchem, uwielbiam słuchać głośno rocka, jak nie ma w domu mojej żony. Proszę o wskazówki. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 31 grudnia 2025 Napisano 31 grudnia 2025 8 minut temu, Rycerz napisał: Proszę o wskazówki. Ile? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 31 grudnia 2025 Napisano 31 grudnia 2025 Tannoy Mercury F3 lub F4. 21 minut temu, Rycerz napisał: Pokój okolo 20 metrów, muzyka to rock lat 70-tych. Nie patrz na cenę, patrz na oczekiwane brzmienie. Odpisz, cytując
Rycerz Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Czy to naprawdę jest taki kiepski sprzęt jak piszą ludzie? Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 14 godzin temu, Rycerz napisał: Co dokupić, żeby to dobrze grało ? Więcej wyciśniesz z tego wzmacniacza gdy w swoim budżecie kupisz kolumny używane czyli 2x lepsze od nowych. Edytowano 2 godziny temu przez MCHammer2022 1 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @Rycerz DENON PMA-600 NE to jest podstawowy model wzmacniacza cudów nie będzie 🙂 Prezent razem ze źródłem (miły gest syna) wystarczy dokupić kabelki i kolumny dobrze ustawić i będzie Muzyka grać 😉 Poczytaj już był podobny temat. Nie znam tego Denona ale do mocniejszej muzyki dobrze pasują kolumny firmy Focal dobry trop od @MCHammer2022 szukaj używek. Edytowano 1 godzinę temu przez RLC2 Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 19 minut temu, RLC2 napisał: Nie znam tego Denona ale do mocniejszej muzyki dobrze pasują kolumny firmy Focal 10 lat temu słuchałem Denona PMA720AE z Cantonami GLE496 i się świetnie zgrywało - grało energicznie i z zębem. Teraz za 3k możnaby znaleźć coś z jeszcze wyżej półki tj. Canton Karat albo nawet Vento. https://m.olx.pl/d/oferta/canton-karat-711-dc-CID99-ID17PEVz.html (jako nowe kosztowały 9k zł za parę). Zakładam, że Denon PMA600NE gra na podobnym poziomie co PMA720AE. Edytowano 1 godzinę temu przez MCHammer2022 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu 20m² do tych Canton może być chyba troszkę za mało ale każdy ma swoje sposoby na kolumny i pomieszczenie 😉 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts