Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry. 

Wiem, że polecaną metodą jest zakup głośników i dobieranie do nich wzmacniacza. Ale stalo sie odwrotnie. 

Syn kupił mi Denona PMA-600NE i CD Denon DCD-900NE. Bez kabli i bez kolumn. 

Co dokupić, żeby to dobrze grało ? 

Pokój okolo 20 metrów, muzyka to rock lat 70-tych. 

Mam ponad 50 lat, i kłopoty ze słuchem, uwielbiam słuchać głośno rocka, jak nie ma w domu mojej żony. 

Proszę o wskazówki. 

Napisano (edytowany)

14 godzin temu, Rycerz napisał:

Co dokupić, żeby to dobrze grało ? 

Więcej wyciśniesz z tego wzmacniacza gdy w swoim budżecie kupisz kolumny używane czyli 2x lepsze od nowych.

Edytowano przez MCHammer2022
Napisano (edytowany)

@Rycerz

DENON PMA-600 NE to jest podstawowy model wzmacniacza cudów nie będzie 🙂  Prezent  razem ze źródłem  (miły gest syna)  wystarczy dokupić kabelki i kolumny dobrze ustawić i będzie Muzyka grać 😉  
Poczytaj już był podobny temat.

Nie znam tego Denona ale do mocniejszej muzyki dobrze pasują kolumny firmy Focal dobry trop od @MCHammer2022  szukaj używek.

Edytowano przez RLC2
Napisano (edytowany)
19 minut temu, RLC2 napisał:

Nie znam tego Denona ale do mocniejszej muzyki dobrze pasują kolumny firmy Focal

10 lat temu słuchałem Denona PMA720AE z Cantonami GLE496 i się świetnie zgrywało - grało energicznie i z zębem. Teraz za 3k możnaby znaleźć coś z jeszcze wyżej półki tj. Canton Karat albo nawet Vento.

https://m.olx.pl/d/oferta/canton-karat-711-dc-CID99-ID17PEVz.html (jako nowe kosztowały 9k zł za parę).

Zakładam, że Denon PMA600NE gra na podobnym poziomie co PMA720AE.

Edytowano przez MCHammer2022