Rycerz Napisano 31 grudnia 2025 Napisano 31 grudnia 2025 Dzień dobry. Wiem, że polecaną metodą jest zakup głośników i dobieranie do nich wzmacniacza. Ale stalo sie odwrotnie. Syn kupił mi Denona PMA-600NE i CD Denon DCD-900NE. Bez kabli i bez kolumn. Co dokupić, żeby to dobrze grało ? Pokój okolo 20 metrów, muzyka to rock lat 70-tych. Mam ponad 50 lat, i kłopoty ze słuchem, uwielbiam słuchać głośno rocka, jak nie ma w domu mojej żony. Proszę o wskazówki. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 31 grudnia 2025 Napisano 31 grudnia 2025 8 minut temu, Rycerz napisał: Proszę o wskazówki. Ile? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 31 grudnia 2025 Napisano 31 grudnia 2025 Tannoy Mercury F3 lub F4. 21 minut temu, Rycerz napisał: Pokój okolo 20 metrów, muzyka to rock lat 70-tych. Nie patrz na cenę, patrz na oczekiwane brzmienie. Odpisz, cytując
Rycerz Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu Czy to naprawdę jest taki kiepski sprzęt jak piszą ludzie? Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) 14 godzin temu, Rycerz napisał: Co dokupić, żeby to dobrze grało ? Więcej wyciśniesz z tego wzmacniacza gdy w swoim budżecie kupisz kolumny używane czyli 2x lepsze od nowych. Edytowano 14 godzin temu przez MCHammer2022 1 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) @Rycerz DENON PMA-600 NE to jest podstawowy model wzmacniacza cudów nie będzie 🙂 Prezent razem ze źródłem (miły gest syna) wystarczy dokupić kabelki i kolumny dobrze ustawić i będzie Muzyka grać 😉 Poczytaj już był podobny temat. Nie znam tego Denona ale do mocniejszej muzyki dobrze pasują kolumny firmy Focal dobry trop od @MCHammer2022 szukaj używek. Edytowano 13 godzin temu przez RLC2 Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) 19 minut temu, RLC2 napisał: Nie znam tego Denona ale do mocniejszej muzyki dobrze pasują kolumny firmy Focal 10 lat temu słuchałem Denona PMA720AE z Cantonami GLE496 i się świetnie zgrywało - grało energicznie i z zębem. Teraz za 3k możnaby znaleźć coś z jeszcze wyżej półki tj. Canton Karat albo nawet Vento. https://m.olx.pl/d/oferta/canton-karat-711-dc-CID99-ID17PEVz.html (jako nowe kosztowały 9k zł za parę). Zakładam, że Denon PMA600NE gra na podobnym poziomie co PMA720AE. Edytowano 13 godzin temu przez MCHammer2022 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 20m² do tych Canton może być chyba troszkę za mało ale każdy ma swoje sposoby na kolumny i pomieszczenie 😉 1 Odpisz, cytując
Rycerz Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Syn posiedział, że istnieje możliwość zamiany na Marantz PM6007 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Denon jest ok, nie kombinuj. Dokup do niego np. Q Acousctic i bedziez zadowolony. https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-q-acoustics-3050i-raty-0-s4home-oswiecim-CID99-IDO8mNV.html A jak kiedys bedziesz chcial czegos lepszego, to po czasie bedziesz mial punkt odniesienia. Albo model Concept, drozsze ale brzmienie bardziej wyrafinowane. https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-glosnikowe-q-acoustics-concept-40-CID99-ID1491oA.html Odpisz, cytując
Rycerz Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dziękuję za dobre rady. A czy Mission QX-2 sie zgra z tym zestawem? Odpisz, cytując
Sipo Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu Dnia 31.12.2025 o 18:16, Rycerz napisał: Mam ponad 50 lat, i kłopoty ze słuchem, uwielbiam słuchać głośno Mission QX-2 to maluszki, nie zagraja koncertowo, zastanow sie czego szukasz. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu @Rycerz możesz wrzucić zdjęcie z wymiarami pokoju gdzie będzie stał sprzęt audio. Odpisz, cytując
Recommended Posts