tezcatlipoca Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Kochan, przejrzałem setki ogłoszeń i już jestem całkowicie zagubiony. Naooglądałem się już wzmacniaczy i amplitunerów Yamahy, Marantz, Denon czy Technics. W każdym według opinii jest coś nie tak. Poszukuję wzmacniacza / amplitunera do spokojnego słuchania muzyki, bez bardzo głośnych odsłuchów. Posiadam dwie kolumny Magnat Soundforce 1200 (producent podaje 150W RMS). Jedyne wymaganie to aby wykorzystać te kolumny oraz to, że do wzmacniacza będzie podpięty gramofon oraz magnetofon. Nadmieniam, iż nie musi to być półka HI-END, wystarczy, że będzie można usiąść i przyzwoicie posłuchać starych nośników muzyki. Chciałbym wydać na sam wzmacniacz / amplituner maksymalnie 450 zł. Dziękuję wam za pomoc. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Cześć 25 minut temu, tezcatlipoca napisał: Chciałbym wydać na sam wzmacniacz / amplituner maksymalnie 450 zł. Moim zdaniem w budżecie 450zł szukaj sprawnego urządzenia ważne by wszystkie funkcje działały prawidłowo, w co bardzo wątpię. Ale szukaj może się uda 😉 25 minut temu, tezcatlipoca napisał: Nadmieniam, iż nie musi to być półka HI-END Raczej nie będzie! Pozdrawiam Edytowano 3 godziny temu przez RLC2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 18 minut temu, tezcatlipoca napisał: Naooglądałem się już wzmacniaczy i amplitunerów Yamahy, Marantz, Denon czy Technics. W każdym według opinii jest coś nie tak. Obawiam się , że przy Twoim budżecie i sprzęcie vintage to co byś nie wymyślił to będzie coś nie tak. Stary sprzęt jak ma funkcjonować wymaga przeglądu , a koszt serwisu to ok. 450 zł bez wymiany często czegokolwiek. Może będziesz miał akurat szczęście i trafisz na ideał, czego gorąco życzę. Wszystko co mógłbym ewentualnie zaproponować niestety nawet na OLX -e kosztuje grubo ponad tysiąc. Odpisz, cytując
tezcatlipoca Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) Dziękuję za odpowiedzi. Pisząc "coś nie tak" miałem na myśli opinie użytkowników co do mocy, dźwięku itp. a nie samą w sobie sprawność. Z w pełni sprawnych, które mam w "obserwowanych" i mają wyjścia PHONO i dla DECK'a są następujące: Amplituner Technics SA-EX140 Wzmacniacz Yamaha AX-500 Wzmacniacz DENON PMA-280 oraz PMA - 360 Wzmacniacz Marantz PM-593 Czy coś z tych ma sens? Edytowano 3 godziny temu przez tezcatlipoca Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 7 minut temu, tezcatlipoca napisał: Wzmacniacz Yamaha AX-500 https://allegro.pl/oferta/yamaha-ax-500-srebrny-wzmacniacz-stereo-vintage-18216206063 Przeczytałem opis z tego ogłoszenia i gratuluję autorowi wyobraźni. W 1986 roku była produkowana flagowa seria CX/MX/TX/CDX 1000 / którą miałem/ i jeszcze bardziej flagowa rocznicowa 2000. Ten wzmacniacz jest po prostu budżetówką Yamahy z tamtego okresu i nic więcej. Jak zdecydujesz się na Yamahę , sprawdź klawisze , mają tendencje do odpadania. Oczywiście na dźwięk to wpływu nie ma , ale trzeba kleić na nowo Odpisz, cytując
Palmos Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 16 minut temu, tomek4446 napisał: Przeczytałem opis z tego ogłoszenia i gratuluję autorowi wyobraźni. Raczej wyobraźni napisania dobrego prompta do IA, a reszta to kopiuj-wklej 😄 Edytowano 3 godziny temu przez Palmos 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 39 minut temu, tezcatlipoca napisał: Czy coś z tych ma sens? Nie sluchalem niestety zadnego z nich. Gdybym musial wybrac retro wzmacniacz w cenie do 500zl, rozejrzalbym sie za NAD-em. Np. taki: https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-nad-c320bee-pilot-stan-bdb-CID99-ID18S1nR.html Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @tezcatlipoca W tym budżecie tylko chińska klasa d. Fosi, Aiyima, Sabaj, Smsl. Najbardziej chyba polecam Smsl q5pro. Edytowano 1 godzinę temu przez Artur Charicki Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu (edytowany) 40 minut temu, Artur Charicki napisał: Smsl q5pro. Hehe mam i leży bezczynnie 😎 Ale gramofonu i kaseciaka raczej się nie podepnie. Choć kiedys5 na forum gramofon był podpięty do tego malucha. Edytowano 38 minut temu przez RLC2 Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu Moja gapa z tym gramofonem i magnetofonem. W takim razie… niestety nie pomogę. 28 minut temu, RLC2 napisał: Hehe mam i leży bezczynnie 😎 Bo szkoda sprzedawać za grosze dobry wzmacniacz. Jakoś niedawno były dwa na olx. Za 380 i 350zl to przecież śmiech na sali. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts