Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
7 godzin temu, DiBatonio napisał:

Na pewno tańsze 😉

Czy ja wiem czy tańsze, Supernite 3 kosztuje jakoś 15k, a Fiio K17 około 4,5k. Nova jest po około 18k nowa w necie. Powiedzmy, że porównywalnie. 

Edytowano przez Gregorrro
Napisano (edytowany)
9 godzin temu, Gregorrro napisał:

Cześć,

podpowie ktoś czy to dobry pomysł połączyć Supernite 3 z Fiio K17 jako streamer? Czy to będzie lepsze rozwiązanie niż Naim Unity Nova?

Bardzo długo słuchałem a nawet posiadałem Supernaita 3 i Uniti Nova. To i to Naim ale radzę najpierw obu posłuchać. Każda integra Naima jest tak skonstruowana, że uziemia ją źródło Naima :). Zapytaj w jakimś salonie audio o co chodzi z całym  prowadzeniem mas, uziemieniem itp. w integrach Naima. Z pewnością dokładnie wytłumaczą - Koris Poznań czy Planeta Dźwięku - jakie są konsekwencje braku  źródła od Naima dla integry Naima. 

Z Uniti, jak  każdy się domyśla, ten problem odpada.

Uniti Nova nie gra tak ciepło jak SN3. Są też inne różnice. Przed wyborem lepiej oba Naimy u siebie posłuchaj. Moim zdaniem klasyczna integra Naima (xs3 , sn3) daje jednak troszkę większe możliwości odnośnie samej jakości brzmienia jak każde Uniti.

Uniti Nova to poziom brzmienia konkurencyjnych klasycznych integr w cenie około 6 kzł np. Regi Elex r czy MK4. Nic więcej z Uniti, jeżeli chodzi o samą jakość brzmienia nie dostaniesz. W sumie najrozsądniejszym cenowo rozwiązaniem jest kupić Naim Uniti Atom jak chce się mieć koniecznie coś z Uniti. Jeszcze raz napiszę, zanim kupisz, koniecznie u siebie posłuchaj. 

Edytowano przez kaczadupa