helganin Napisano Poniedziałek o 18:37 Napisano Poniedziałek o 18:37 Zastanawiam się nad bezpiecznymi słuchawkami dla uszu, masz piski, szumy jakiś tam uszczerbek ale bez słuchawek to ciężko spacerować po 6h Aktualnie mam Airpods Pro 2 ale piski mi się nasiliły, niekoniecznie od słuchawek. Słucham głównie youtube i youtube music głośność max 40% Zastanawiam się co będzie najbezpieczniejsze dla uszu. Słuchawki nauszne, półotwarte i na kablu? Dokanałowe mogą robić ciśnienie więc je eliminuję, bezprzewodowe bo fale i zamknięte aby uszy się nie pociły itd Zastanawiam się czy kupić słuchawki nauszne, półotwarte i na kablu do iphone 14 pro max i jakie (jak najmniejsze)? Czy na przykład HiBy R4 i do tego słuchawki. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 22:32 Napisano Poniedziałek o 22:32 3 godziny temu, helganin napisał: Zastanawiam się nad bezpiecznymi słuchawkami dla uszu, masz piski, szumy jakiś tam uszczerbek ale bez słuchawek to ciężko spacerować po 6h Aktualnie mam Airpods Pro 2 ale piski mi się nasiliły, niekoniecznie od słuchawek. Słucham głównie youtube i youtube music głośność max 40% Zastanawiam się co będzie najbezpieczniejsze dla uszu. Słuchawki nauszne, półotwarte i na kablu? Dokanałowe mogą robić ciśnienie więc je eliminuję, bezprzewodowe bo fale i zamknięte aby uszy się nie pociły itd Zastanawiam się czy kupić słuchawki nauszne, półotwarte i na kablu do iphone 14 pro max i jakie (jak najmniejsze)? Czy na przykład HiBy R4 i do tego słuchawki. Cześć, Po pierwsze to poziom głośności będzie najbardziej niebezpieczny. Po drugie, duże słuchawki nauszne nie będą tak "uderzać" w ucho jak dokanałowe. Jaki budżet założyłeś sobie na te inwestycje? 1 Odpisz, cytując
helganin Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu Właśnie chciałbym jak najmniejsze słuchawki nauszne bo trochę obciach w takich słuchawkach chodzić Nie wiem właśnie ile, 500-1500? Czym tańsze tym lepsze Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Można by powiedzieć że każde będą ok pod warunkiem że jak wspomniał już @Top Hi-Fi & Video Design nie przesadzimy z głośnością. Dnia 19.01.2026 o 18:37, helganin napisał: Słucham głównie youtube i youtube music głośność max 40% Z powyższego wynika że nie "masakrujesz" uszu głośnością. Mam jednak pytanie. Czy używałeś kiedyś słuchawek z "aktywną redukcją szumów"? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Na zewnątrz nie da się słuchać w otwartych. Dla mnie nawet w domu otwarte zbyt słabo izolowały mnie od hałasu. Trzeba było słuchać niebezpiecznie głośno. Tylko zamknięte wchodzą w grę. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 minut temu Napisano 15 minut temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: Na zewnątrz nie da się słuchać w otwartych. Dla mnie nawet w domu otwarte zbyt słabo izolowały mnie od hałasu. Trzeba było słuchać niebezpiecznie głośno. Tylko zamknięte wchodzą w grę. Pełna zgoda, dlatego wszystkie słuchawki na rynku typu bluetooth są w konstrukcji "closed". Odpisz, cytując
Recommended Posts