Chyba Miro 84 Napisano Wtorek o 13:45 Napisano Wtorek o 13:45 Dnia 1.02.2026 o 19:40, Kraft napisał: A tu Prophecy 1. Ciekawe, że poprowadzenie LT różni się w stosunku do Prodigy 1. Na wizualizacji wygląda schludniej;) Bardziej zaawansowana technika budowy TL. Mamy do czynienia z tzw "przesunięciem" poprawiającym szkodliwe rezonanse - dużo trudniejszy w obliczeniach przy budowie TransmissionLine (tzn. W moim wypadku trudniejszy 🤫). Dnia 1.02.2026 o 20:45, DiBatonio napisał: Jarek, ale skrzynki BR też są wytłumianie, czyli pozornie jest tam wydłużany port BR? Coś mi nie licuje Twoje spostrzeżenie chociaż zdaje się logiczne. 🤔 Jest logiczne i co więcej prawdziwe. Wytłumienie przyczynia sie w TL do "wydłużenia" tejże lini (z punktu widzenia przetwornika) w ubudowach BR wytłumienie stosuje sie raczej w eliminacji pasożytniczych rezonansów 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dnia 5.02.2026 o 16:20, Marlin napisał: W sumie to prawda, że mając do czynienia z PMC ciężko tak napisać i nawet nie chcę tego stwierdzenia bronić za bardzo. Na usprawiedliwienie może tylko napiszę, że po prostu w konkretnych warunkach, u mnie tak to odebrałem, ale ten odbiór mógł wynikać z dominacji nad całym pasmem wysokich tonów. To jest w modelach niższych. Od modelu 26 w górę nie ma tego efektu. Dnia 5.02.2026 o 21:33, Marlin napisał: Niezależnie od modów inne kolumny [co najmniej 4 inne modele] w tym samym pomieszczeniu nie zagrały tak źle jak te 25.22i. możliwe, że to po prostu nie twoje brzmienie. Nic na silę. Idziesz dalej. Odpisz, cytując
Recommended Posts