Doli Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witam wszystkich, chciał bym wyposażyć mój salon w jakieś kolumny podłogowe które poradzą sobie w 50m^ salon połączony z kuchnią. Generalnie z nastawieniem na odsłuch muzyki niż filmy, muzyka różna lubię poprostu wszystko od jazzu, przez rock aż po muzykę klubową. Obecnie posiadam w salonie zestaw kina domowego H/K z ampli avr 160 i głośnikami Hkts11 bodajże. W drugim pokoju odsłuchowym posiadam zestaw kef q750 + magnat mr780, i ten zestaw jak najbardziej odpowiada moim wymaganiom brzmieniowym, lubię ciepły styl grania, chociaż trochę bardziej efektowny też nie będzie problemem. Jeśli chodzi o napęd to narazie będzie to avr160 ale z czasem może wpadnie coś innego. Salon ciężki jeśli chodzi o akustykę bo basu było mało z np. Kef q750 z magnatem, kiedyś altusy 300 z Pioneerem a 77x też tak sobie. Obecnie w zestawie jest zmieniony sub na klipsch r115sw i jest bardzo fajnie, ale reszta pasma kuleje strasznie. Dlatego chciał bym kupić kolumny podłogowe które dadzą wystarczająco basu i będą dość muzykalne żeby może nawet wyeliminować (choć niekoniecznie) suba ze stereo. Budżet do 5 tyś ewentualnie jeśli będzie warto to coś się dołoży. Z czasem pewnie napęd się zmieni bo wiem że w tej chwili to nic nadzwyczajnego Pozdrawiam! Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przykładowo: Heco Aurora 700 / 1000. Fyne Audio F502 - trochę ponad budżet. Odpisz, cytując
Doli Napisano 59 minut temu Autor Napisano 59 minut temu (edytowany) 52 minuty temu, Tweeter2016 napisał: Przykładowo: Heco Aurora 700 / 1000. Fyne Audio F502 - trochę ponad budżet. Jestem w stanie dołożyć jeśli ma to wpłynąć znacząco w efekt oncowy, dzięki za propozycję Edytowano 58 minut temu przez Doli Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 49 minut temu Napisano 49 minut temu Nie wiem czy spełnią oczekiwania, ale to niezłe kolumny w swojej cenie. Odpisz, cytując
Recommended Posts