zodlayne Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć 😅 Nieśmiało rozglądam się za nowym wzmakiem do w/w kolumn. Może być sprzęt używany (choć wolałbym nowy z racji sprawdzenia u siebie) Aktualnie mam AMC XIa, generalnie niby ok, fajna namacalność dźwięku, przy głośniejszym słuchaniu jest niestety gorzej, trochę się gubi. Podoba mi się jego lekko ciepła barwa, ale też fajnie sprawdza się w muzyce rockowej/metalowej - jest to uderzenie stopy, perkusji. W zeszłym roku stestowałem dwa wzmacniacze z słabym skutkiem. Magnat MR750 - niby polecany do tych kolumn, brzmienie nie zrobiło na mnie wrażenia, dźwięk po prostu leciał, ale nie angażował. Rega Brio MK7 - zbyt grzeczne granie, myślałem, że czegoś takiego szukam do tych kolumn, ale to brzmieniowy niewypał. Góra bardzo przygaszona, nie było wzniosłości. I teraz sam nie wiem, w jaki kierunku iść. Może coś od Nada? Jakoś mnie ciągnie do tej firmy. Myślałem o: - Nad C316BEE -Nad C326BEE - Yamaha AS701 - Pioneer A-40AE - CA AXR100 - Yaqin VK2100 Chciałbym żeby to brzmienie nie było suche, ma być soczyście, ale też dźwięk ma być delikatnie ocieplony co by wokale ładnie brzmiały. Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Lubisz dźwięk swojego wzmacniacza to idź w wyższy model AMC albo NADA bo to podobne granie. 355 lub 356bee może być po modyfikacji Muda44 albo 375. Te co wymieniłeś nie będą krokiem naprzód tylko w bok. 1 Odpisz, cytując
darkk Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Musical fidelity M2SI lub M3SI sprawdź. 1 Odpisz, cytując
zodlayne Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 40 minut temu, Artur Charicki napisał: Lubisz dźwięk swojego wzmacniacza to idź w wyższy model AMC albo NADA bo to podobne granie. 355 lub 356bee może być po modyfikacji Muda44 albo 375. Te co wymieniłeś nie będą krokiem naprzód tylko w bok. Ano właśnie myślałem o 356BEE, ale gdzieś przeczytałem, że model 326BEE gra lepiej. Ten 375 będzie lepszy niż 356? Musical fidelity m2si też mi chodzi po głowie tylko nie wiem, czy to nie będzie zbyt grzeczne granie? Edyta: jeszcze niedawno można było go dostać za 2999zł, a teraz 3499. Jest jeszcze musical fidelity b1xi - również korci by sprawdzic no i kosztuje mniej niż m2si. Edytowano 1 godzinę temu przez zodlayne Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Model 326 jest spoko ale do uspokojenia detalicznych kolumn. Jest misiowaty i w nim średnica i wyższy bas dominują kosztem góry. 356 to energia i więcej detalu. Średnica nie wypchnięta po prostu nie wychodzi na pierwszy plan. 375 wg mnie to bardziej dojrzałe granie. Większa równowaga tonalna. Wszystko na swoim miejscu i duża wydajność. Zresztą każdy NAD jest wydajny nawet te z mniejszą ilością watów. Tzn te starsze. Odpisz, cytując
darkk Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 39 minut temu, zodlayne napisał: Ano właśnie myślałem o 356BEE, ale gdzieś przeczytałem, że model 326BEE gra lepiej. Ten 375 będzie lepszy niż 356? Musical fidelity m2si też mi chodzi po głowie tylko nie wiem, czy to nie będzie zbyt grzeczne granie? Edyta: jeszcze niedawno można było go dostać za 2999zł, a teraz 3499. Jest jeszcze musical fidelity b1xi - również korci by sprawdzic no i kosztuje mniej niż m2si. A jak będziesz sprawdzał? Wypożyczał? Kupował i oddawał? Używane są na OLX poniżej 3k. Jak masz 3,5k to ja brałem w Media expert np. M5SI i M6SI (mam sklep u siebie w mieście) i bez problemu przyjmowali zwrot. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu (edytowany) 17 minut temu, darkk napisał: Jak masz 3,5k to ja brałem w Media expert np. M5SI i M6SI Teraz ceny chyba nie są już tak przyjazne. https://www.ceneo.pl/44414835 M3si jest za 4,5 tyś https://www.ceneo.pl/36550042 Edytowano 55 minut temu przez RLC2 Odpisz, cytując
Recommended Posts